Депутат от БСП: Другарят Станишев даде прекалено много власт на ДПС

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
12:55 / 07.01.2014
3324
"БСП загуби своята идентичност, загуби своите ориентири. Може би това се случи в желанието си да се хареса на някого, на нашите западни партньори", каза депутатът от БСП Страхил Ангелов в интервю за Би Ти Ви вчера.

По думите му БСП е започнала да се превръща в лидерска партия - нещо, което той не одобрява.

"Имаме традиции и мащабна членска маса и партията няма да си замине, но не трябва да се допуска да се превръща в лидерска партия и да се обслужват едни или други интереси. Може би едно ново ръководство ще се справи по-добре. Иначе да, говорим си с ръководството, но най-вероятно Сергей Станишев ми е обиден. Политическите ни различия той поставя и в личен план", каза още депутатът.

Според Страхил Ангелов прекалено много власт се дава на ДПС, това се прави непропорционално спрямо техния електорат. По думите на депутата тази власт им се дава от другаря Сергей Станишев. 

"Нямам усещане това да е решение на партията", каза Ангелов и препрати за въпрос към Станишев защо го прави.

Страхил Ангелов смята, че има диспропорция във властта и затова се е стигнало до това решенията да не се вземат в Народното събрание, а на срещи.

Депутатът, подобно на Ивайло Калфин, е категорично "за" необходимостта от коалиционното споразумение между БСП и ДПС. 

"Липса на коалиционно споразумение води до диспропорции във властта - държавата е докарана до състояние решенията да не се вземат в кулоарите на формалната власт", каза Ангелов, но не пожела да посочи къде всъщност се вземат решенията с аргумента, че би било клюка и "не му отива".

Страхил Ангелов изрази съжаление, че всички партии, които ще участват в изборите за Европейски парламент, не се различават по нищо - всички защитавали европейски ценности и капитализъм. Според него БСП не е изпълнила най-сериозното си обещание за рестарт на проекта АЕЦ "Белене".

"Към настоящия момент не считам, че е редно да свикаме референдум, да изкараме почти 1,5 млн. души да гласуват и повече от половината да кажат да, а сега все едно това не се е случило", подчерта социалистът.

Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Майка намери 15 кърлежа по детето си след разходка в парка
Вдигат определени пенсии
Жълт код за проливни валежи и гръмотевици е в сила за 2 области
Днес е най-важният ден от Страстната седмица
Откриха скелет на гигант при разкопки за строеж
Почивай в мир! Само на 54 години той ни напусна внезапно


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).