Данъчни следят лизинговите вноски и пътуванията в чужбина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
15:31 / 07.06.2010
1751
Близо 60 млн. лв. укрити данъци за година са разкрили ревизорите на НАП при ревизии на 1900 физически лица. На всички тези хора са издадени ревизионни актове и дължимите суми са платени доброволно или събрани принудително. От НАП допълват, че ако длъжникът не плати сам определеното му задължение, върху имуществото му могат да бъдат наложени запор или възбрана, дори е възможно инспекторите да опишат и продадат имотите или автомобилите на некоректния платец.

При ревизия на физическо лице инспекторите на НАП правят пълен анализ на имущественото състояние на гражданина. Това включва детайлна справка за всички имоти на територията на страната и извън нея, автомобили, яхти и други превозни средства, скъпи покупки, включително вещи на лизинг. Ревизорите вземат дори информация от Гранична полиция за пътуванията извън страната, както и от банките за сметките на лицето и авоарите по тях. Сред любопитните техники на следене на данъчните са и покупките на скъпо струващи накити и бижута. Една от най-честите причини да се направи ревизия на физическо лице е несъответствието на имуществото му с официално обявените пред НАП доходи. От приходната агенция припомнят случаи, в които собственик на луксозен автомобил на лизинг има 5 пъти по-малка заплата от месечната лизингова вноска. Друг социално слаб българин с луксозен автомобил и къща с басейн декларира, че получава 240 лв. месечно, а парите за струващото му близо 2 млн. лв. имущество били взети назаем от приятели.

В последната година НАП започна проверки и ревизии на различни категории физически лица. Сред тях са популярните фолк и поп изпълнители, собствениците на бентли и други луксозни лимузини, футболистите в професионалните клубове в страната, собствениците на жилища на стойност над 500 000 лв. в атрактивни райони на столицата и големите градове и други.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).