Данъчни декларираха имотите си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:33 / 04.06.2010
1819
8 000 служители на Националната агенция за приходите подадоха своите имуществени декларации до края на май. Формулярите се подават ежегодно и в тях данъчните обявяват не само личната си собственост, но и тази, която е съпружеска имуществена общност и на ненавършилите пълнолетие техни деца. В декларациите инспекторите посочват също притежаваните от тях превозни средства, както и паричните суми на обща стойност над 5 000 лв. Декларира се също дали служителите на НАП са вземали или давали заеми на обща стойност над 5 000 лв.

От тази година в имуществените декларации служителите на НАП вече посочват и притежанието на ценни книжа, авторски и патентни права, както и вещи на единична стойност над 3 000 лв., придобити през годината.

Неподаването на имуществена декларация в установения срок е основание за прекратяване на служебните или трудовите правоотношения със съответния служител, без предизвестие от работодателя. Нито един инспектор от НАП обаче не е пропуснал да подаде формуляра до изтичане на крайния срок, допълват от приходното ведомство.

Имуществената декларация е допълнителна мярка за ограничаване на корупцията в приходната агенция. От началото на тази година 35 служители на приходната администрация бяха уволнени по подозрения в корупция. Преди броени дни, в обръщение към служителите, изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов заяви, че няма да позволи, заради няколко непочтени ревизори, обществото да лепне на НАП етикет като на корумпирана институция.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).