ДКЕВР решава за цената на тока

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:51 / 12.06.2012
1271
Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) ще проведе заседания за определяне на цените на eлектроенергията, топлоенергията, преференциални цени на електрическата енергия, произведена от възобновяеми източници от 10.00 часа днес. Регулаторът ще заседава и за цени на водоснабдителните и канализационните услуги, предоставяни на потребителите от "Софийска вода" АД - София, от 15.00 часа.

Очаква се ДКВЕР да одобри поскъпвне на тока за бита средно с около 10 на сто, като 6 процента от това увеличение се дължи на добавката за енергията, произведена от възобновяеми енергийни източници. каза

Според председателя на комисията Ангел Семерджиев има бум особено на фотоволтаични паркове, защото инвестиционните разходи за изграждането им с усъвършенстването на технологиите се понижават. Той добави, че преференциалната цена, на която се купува енергията от възобновяеми източници, ще бъъде намалена с около 20-30 %. Въпреки това т.нар. зелена енергия е основна причина за поскъпването на електричеството, добави той.

ДКЕВР ще разгледа и искането на "Софийска вода" за по-висока цена на водата от 1 юни. Концесионерът иска 12 процента повишение на цената на услугата.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Нови ремонти на АМ "Тракия"
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити
Гърмежи и валежи до часове
Публикуваха отговорите за втората матура
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).