Цялата информация за конкурси по оперативните програми на едно място

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:29 / 14.06.2010
1558
Подробна информация за всички обявени конкурси по оперативните програми и насоки за кандидатстване по тях, планирани мерки, нормативни документи и отчети за месечното изпълнение на оперативните програми, могат да бъдат намерени на Единния информационен портал www.eufunds.bg. "Това е най-богатият информационен източник за европейските фондове в България", заяви  министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев по време на представянето на портала пред журналисти миналата седмица.

Интернет-страницата замества досегашния сайт за Структурните фондове на ЕС, поддържан от Министерството на финансите, има обновен дизайн и съдържание и значително подобрена функционалност, като целта е да бъде лесно достъпен и максимално удобен за навигация.

Новост е възможността от портала графично да се проследи изпълнението на оперативните програми към края на всеки предходен месец, както и рубриката "Добри практики", където може да бъде намерена информация за успешно изпълнените проекти и да се видят резултатите от тях. Създадена е нова рубрика "Обществен диалог", която цели поддържането на редовен контакт и сътрудничество с гражданите и гражданските организации. Регистрираните участници в групата за обществен диалог ще получават проекти на нормативни актове и други документи, свързани с процеса на усвояване на средствата от ЕС, за да могат да изразят своите предложения и коментари по тях.

"Интернет-сайтът е разработен в рамките на проект, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма "Техническа помощ", съобщи Лазар Тодоров, директор на дирекция "Информация и системи за управление на средствата от Европейския съюз" на Министерския съвет. Бенефициент на проекта е Централният информационен офис, а изпълнител на договора е "СИЕНСИС" АД, избрана след проведен открит конкурс в Министерството на финансите за възлагане на малка обществена поръчка.

Договорът е със срок 31.12.2010 г. и е на стойност 77 100 лв. без ДДС (92 520 лв. с ДДС). Към момента са изплатени 64 764 лв. Предметът на договора включва: проектиране и разработване на новата функционалност, внедряване и пускане на системата в действие, обучение за работа със системата за управление на портала и техническа поддръжка за 18 месеца.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Колко пари на месец изкарва един брокер на недвижими имоти?
Свикват ново извънредно заседание на парламента
Проф. Мавров: Избран съм от Народното събрание, за да спазвам зак...
Пазарът е водещ, субсидията е само подпомагане
Агресивна шофьорка крещи на колежка "Ще те ликвидирам"
Катастрофа с ферари предизвика дълги колони от автомобили на АМ "...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).