Чисти плажове, ниски цени: Все повече български туристи избират това райско място за почивка

Автор: Георги Кирилов
Коментари (3)
15:19 / 09.07.2023
131485
Едно градче от няколко години насам привлича българските туристи, които искат да опитат нещо различно от България, Турция и Гърция.

Става дума за Поградец в Албания. Ако търсите семейна ваканция, Поградец е идеалното място да отидете. Градът се намира на югозападния бряг на Охридското езеро. 

Местоположението го прави популярна дестинация за туристи и много нови хотели, ресторанти и други удобства бяха построени, за да се погрижат за нарастващия брой посетители.

Почиващите в Поградец могат да се възползват от безплатни чадъри и шезлонги. На повечето от тях има денонощна охрана. Водата в езерото е много чиста. Поградец е известен с все още ниските си цени и спокойствието, което предлага. Поради тази причина става все по-привлекателна дестинация за туристи от България.

Регионът на градчето е богат на природни и исторически забележителности. Може да посетите природния паметник, Скалата Камье, която се намира в община Дардас (по пътя от Поградец за Корча, близо до село Оснат). Той е висок 70 м и внезапно се издига от околния терен като "кораб, плаващ в море от зеленина“. , Църквата Марена , Археологическият обект и монументалните гробове на Селца се намират на 30 км от Поградец. Паметниците тук датират от 4 век пр.н.е. а петте монументални каменни гроба се срещат на много малко места другаде на Балканите.

Най-посещаваните туристически места около Охридското езеро са Лин, Пойске, Худенище и Тушемищ. Заслужава си да посетите водоизточниците Дрилон, разположени на 5 км от Поградец. Не забравяйте за прекрасните ресторанти в района, предлагащи едни от най-вкусните ястия в региона; не пропускайте да опитате рибния специалитет Tavë Korani.

Виж коментарите (3)

Още по темата (1):
13.07.2023 Ботев преотстъпи млад централен защитник
Още новини от Национални новини:
Съседка на семейството, което пострада при катастрофата с автомоб...
Борисов: В България можеше да се случи същото като в Словакия
Дамите в селското стопанство: Проф. Даниела Ганева
Ето верните отговори на матурата по БЕЛ
Иззеха цистерна като веществено доказателство
Отново земетресение в България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).