Черни дни за МВР: Рашков обяви, че започва съкращения

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
17:08 / 31.05.2022
3194
Министерството на вътрешните работи започва съкращения в структурите си. Това стана ясно от документ разписан от ресорния министър Бойко Рашков.

Съкращенията ще засегнат служителите от администрацията, които са се пенсионирали, но продължават да работят, както и такива които с били назначени в МВР след пенсионирането си.

Според данни на синдикалната организация на МВР близо 7 хиляди са пенсионираните работещи. За другата група няма статистика, коментира пред Евронюз председателят на организацията Валентин Попов. Кадровата реформа ще засегне членове на синдикатите, но не и редови служители на МВР. На 3-ти юни синдикатите имат среща във вътрешното министерство, но основната тема ще бъде поисканото по-рано увеличение на заплатите.

В момента служител в системата на МВР, който упражнява правото си на пенсия и получава заплата и пенсия, продължавайки да работи в МВР не може да бъде освободен. А как може да бъде освободен? На някакво друго основание, ако възникне такова, но не заради това че е упражнил правото си на пенсия.

Казах че това е част от дневния ред на това заседание, не вярвам съвета да излезе с общо мнение по въпроса. Това не касае служители, работещи по закона за МВР или основно служители с полицейски правомощия или правомощия по пожарогасене, допълни Попов.

Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Първи подробности за тежката катастрофа край "Маказа", има много ...
Днес отбелязваме Международния ден на сестринството
Поскъпват основни хранителни стоки
Тежка катастрофа спря движението за "Маказа"
Въпреки високите, българите не спират да купуват имоти в това рай...
Времето днес леко ще ни пообърка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).