Чака ни сериозен скок на парното, топлата и студената вода

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
21:27 / 30.03.2022
2022
Заради сериозното поскъпване на газа от КЕВР ще преразгледат цените на топлофикациите и те ще бъдат повишени от 1 май. Прогнозата на асоциацията на топлофикационните дружества е за среден скок от 30%. Но окончателното решение ще е на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

След проведеното днес заседание на Регулатора стана ясно, че газът поскъпва от началото на април, макар и значително по-малко от предварително обявеното. Вместо с почти 60%, цената ще се повиши с 13%. Окончателното решение ще бъде взето на закрито заседание на 1 април.

В края на миналата година топлофикациите поискаха сериозно повишаване на цените, което бе редуцирано от предишното ръководство на комисията до среден скок за страната от 16%, а за София – 30%. Тези нови цени не влязоха в сила, припомня bTV.

Според Асоциацията на топлофикациите, регулаторът трябва да направи много сериозни сметки. Цената на парното и топлата вода ще трябва да стъпи на прогноза за цената на газа, при това за година напред.

Цените на ВиК услугите също ще бъдат преразгледани, но те ще се променят вероятно от 1 юли.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).