Борисов: България е в хаос. Държава няма и всеки е оставен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:28 / 05.10.2021
2482
Бойко Борисов нападна президента Румен Радев от Любляна, където е на среща с европейските лидери. 

"България продължава да няма План за възстановяване. Цените вървят нагоре. В България само днес починаха 178 човека. За Радев и за Кацаров тези жертви са нищо. Под 20% е ваксинацията. Никакви мерки не се взимат. Всеки е оставен на собствената си съдба. Държава няма и всеки е оставен, ако оцелее. Спад в икономиката. Спад на инвестициите. Във финансите - провал, иначе защо теглят дълг? В миграцията - провал. Спрени европари в земеделието. Един потъващ кораб стои и няма кой да го извади. Провал във всичко. Това са реалностите", отбеляза той.

"Когато аз управлявах, подписахме договора за добросъседство и само в рамките на 15-20 минути ни поздравяваха отвсякъде. Сега диктаторът Радев трябва да вземе своите решения и да спре да заблуждава, че ще реши въпроса след изборите. Ние защитихме и обяснихме позицията ни добре, и затова подписахме Договора за добросъседство. Но нека да бъдем оптимисти. Може пък и да намери кураж, може юмрукът веднъж да е юмрук, а не мека китка. Може пък да поеме отговорност веднъж и да не се крие под полата на политическите партии".

"Юмрукът на Радев, който се стовари върху българската демокрация, се стовари и върху международните ни взаимоотношения. Изпуснаха се много месеци, нагнети се голямо напрежение в Северна Македония. Нито една държава не е на наша страна в спора, защото се пропусна през тези няколко месеца да се обясни какъв точно е проблемът", каза Борисов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Зимата се завърна у нас, заваля обилен сняг
Гриша Ганчев не се оттегля, напротив - налива много пари
Млечните продукти и яйцата в нашите магазини по-скъпи, отколкото ...
Ще останем ли без Благодатен огън?
Майка на дете с аутизъм се нуждае от помощ
Бизнесмен стана баща, без да е докосвал майката, която е лекарка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).