Бойко с ултиматум към министрите да върнат бонусите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (55)
11:30 / 29.02.2012
6438
Премиерът Бойко Борисов постави ултиматум на министрите си да върнат взетите от тях бонуси до петък.

На заседанието на Министерския съвет Борисов им препоръча бонусите да бъдат върнати под формата на помощ на болните деца.

В петък по време на парламентарния контрол Борисов ще отчете какво е направено.

Длъжностните лица министри, заместник-министри, началници на политически кабинети, областни управители и заместник-областни управители в условията на криза няма да вземат допълнителни пари, каза премиерът в началото на правителственото заседание.

"Един бонуси, други - ДМС, други - от участие в бордове и така нататък. Тъй като четвъртък и петък съм на съвет, в петък като се върна ще пиша до ДПС - пратили са ми писмо - кои от този кабинет са вземали такива пари. В петък ви е крайният срок. Повтарям: тези длъжностни лица, които не са ги върнали или дарили в сметката за болните деца, в понеделник ще бъдат уволнени. Ако е министър, ще има структурни промени в парламента, ще внеса за смяната му", закани се Борисов. Тъй като в петък аз ще подпиша писмо-отговор, в което ще кажа, че в този кабинет няма такива хора и всеки, който попадне под чертата, ще означава, че аз съм излъгал, което не може да се случи, и в понеделник ще направим необходимите промени, каза премиерът пред министрите.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (55)
Още новини от Национални новини:
Задръстване на АМ "Тракия" заради катастрофа
Ето къде е единственото място в България, където Великден се поср...
Искри и една обидена в попфолка заради песента на нарязаната Дебо...
Помислете много добре: Кой е с предимство и защо?
Без реклами на хазарт в медиите, засега
Правилото 20-20-20 при работа на компютър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).