Бойко Рашков: Досъдебното производство срещу Асен Василев е политически акт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:06 / 24.03.2022
1973
Досъдебното производство срещу Асен Василев е политически акт, заяви в ексклузивно интервю за bTV вътрешният министър Бойко Рашков.

Той показа и документите на досъдебното производство, което е образувано. Рашков заяви да се попита Специализираната прокуратура защо твърди обратното.

"Свикнахме вече с това от там да се получават неверни данни, да не кажа да се лъже“, заяви той.

"В документите се съдържа сигнал на Георги Самуилов до главния прокурор, където той подробно разказва за среща, която е имал Асен Василев с бизнеса, включително е провел разговор със Самуилов. Той описва няколко факта, които са се случили на 13 и 14 март тази година. Става въпрос за спекулата с горивата. Твърди, че Василев едва ли не е извършил някакво престъпление по отношение на самия него", обясни Бойко Рашков пред bTV.

"Отделен е въпросът дали има данни за престъпление тук. Толкова много са бързали, че са написали, че законен повод е съобщение от органите на МВР до Специализираната прокуратура, което е откровена лъжа. Материали от МВР до Спецпрокуратурата няма. Има сигнал от Георги Самуилов, който има пряк достъп до главния прокурор. След като той незабавно се е задействал, материалите са изпратени", уточни още вътрешният министър.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Обрат: Сложиха таван на надценката на някои видове хляб
Нова промяна при изплащане на обезщетения за безработица
Решиха: Без реклама на хазарт в медиите
Какво е крипто стейкинг и защо инвеститорите го харесват?
МВР напомниха важна информация преди голямото пътуване за празниц...
Няма да връщат казармата в България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).