Бойко Борисов: Катастрофата в България ще дойде през 2015 г.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:20 / 03.02.2014
3411
Здравеопазването, строителството, социалната политика, образованието и други сектори ще бъдат засегнати заради неправилното финансово управление на България и ще дойде катастрофа още през 2015 година. Това каза на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Управляващите са задлъжнели с 4,4 милиарда лева, които ще платят с лихвите", подчерта Борисов. По думите му, кабинетът на Пламен Орешарски има единствен плюс при изпълнение на договорите от предишното управление, като в тази сфера са продължили жп линията, която ГЕРБ програмира, финансира и проектира, Шумен - Белокопитово, северната тангента, която ГЕРБ предплати, и лотовете от автомагистрала "Марица", които ГЕРБ остави на чакъл" и няма никакви други капиталови разходи. Това означава, че те не заделят такова финансиране и в следващите години няма да се строи нищо, подчерта Борисов.

Според Борисов, сегашните управляващи целенасочено отклоняват вниманието на политиците и гражданите от важните проблеми, които се случват в държавата. Но няма да им мине този номер - всеки ден те тухла по тухла разграждат тази държава, и стена по стена бутат от това, което ние сме строили. През 2015 година те ще се усетят, защото лихвите по сегашния дълг са още 3 милиарда лева - всеки ден на това правителство е катастрофа, подчерта Борисов.

"Аз съм щастлив и горд, че ГЕРБ е единствената партия, която не се припознава, а точно обратното. Това ми беше мечата да сме единствените свестни на фона на всичко останало, и ще се борим всеки ден за това", каза още Бойко Борисов.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (1)

Още по темата (543):
28.06.2014 Борисов: Кабинетът да каже: "Провалихме се, спасете държавата"
14.06.2014 Вувузели на годишнината от протестите срещу Орешарски в Пловдив
14.06.2014 Оставка в сряда и избори наесен?
14.06.2014 Пловдив излиза на протест прещу правителството
14.06.2014 Една година протести срещу кабинета "Орешарски"
06.06.2014 Кметовете на ГЕРБ скочиха срещу неадекватното ни правителство
Още новини от Национални новини:
Директор на училище: Необходима е кардинална промяна за един най-...
Николай Марков: Левски е произведен национален герой, възрожденци...
Колите под наем в чужбина: Ще ce опитат да ви цакат с много такси...
Европа е готова да спре забраната за колите с бензинови двигатели...
2-годишно избяга от детска ясла?
Стефан Апостолов пак от последен стана първи с хиляди преференции...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).