Бойко Борисов: България ще преодолее енергийната зависимост

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:00 / 27.09.2012
2748
България ще преодолее енергийната зависимост, обяви българският премиер Бойко Борисов в интервю за европейския информационен телеканал "Евронюз". Най-големият източник за енергийна диверсификация на България са залежите на нефт и природен газ в Черно море и България успешно ще диверсифицира своите енергийни доставки в рамките на три до четири години, посочи премиерът.

В отговор на въпроса за отношенията с "Газпром", Борисов припомни колко тежко беше засегната страната ни от газовата криза през зимата преди няколко години, когато той беше кмет на София.

"Ние сътрудничим на Европейската комисия в разследването й срещу "Газпром". "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз" са предоставили всички необходими документи на Комисията преди месец", каза Борисов.

В отговор на въпроса за влиянието на кризата в Гърция върху икономиката на нашата държава, премиерът припомни за увеличената пенсионна възраст и замразените доходи. Това са тежките мерки за намаляване на дефицита. Като критика, той отбеляза, че въпреки тези мерки, отношението на ЕС към България е много по-строго, отколкото към Гърция и други държави, които не се справят, както нашата.

Относно отложеното ни приемане в Шенген, министър-председателят припомни количествата заловена дрога, с което доказва колко добре охранявани са границите ни.

В интервюто се засягат още знаковите фигури на организираната престъпност, за които премиерът припомни, че в момента са или по арестите, или в червена бюлетина на Интерпол, както и обвиненията на бившия премиер Сергей Станишев, който, според Борисов, е притеснен, че ще загуби изборите и затова го обвинява в корупция и купуване на гласове.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Забраняват вноса на автомобили втора ръка?
Тръгва делото срещу Васил Божков
Бедствено положение в Нова Загора
Опасно време ни очаква днес
Мощна градушка удари част от Южна България, изпочупени са стъкла ...
Буря връхлетя Банско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).