Бивш военен простреля крадеца Фари след грабеж в такси

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
22:26 / 17.12.2018
4335
52-годишен бивш военен, а сега таксиметров шофьор, простреля крадеца Фари на 20-ина метра от полицията във Видин. Куршумът влязъл и излязъл пред бедрото на 49-годишния мъж, стар познайник на МВР. Той обаче не бил хоспитализиран в болница, а само бил пригледан и превързан, тъй като няма засегната кост.

Според МВР до изстрела се стигнало, след като Фари и синът му нападнали шофьора в таксито му и той станал жертва на грабеж. Бившият военен разказал, че клиентите го наели в събота вечерта да ги откара на адрес. Като стигнали до централната ул. “Симеон Велики" към 20,05 ч единият го ударил в лицето, разбил му зъбите и взел оборотните пари на таксито - между 30 и 50 лв. После клиентите изскочили от купето. Като видял, че ще се измъкнат в тъмното бившият военен извадил законния си “Макаров" и стрелял, насочвайки оръжието към земята.

Свидетели на нападението и изстрела няма. Фари и синът му - на 19 г., са заловени след кратко издирване от полицията. Те и шофьорът давали противоположни обяснения за случилото се. Фари и младежът твърдели, че не са удряли шофьора и не са взели нищо, а той, че са го нападнали без повод заради парите.

Бившият военен е предал доброволно оръжието си в районното. При оглед е открита и иззета 9-милиметрова гилза. Заведено е следствено дело, което ще се наблюдава от Окръжната прокуратура във Видин.

Тепърва тя ще преценява кой от тримата казва истината. При ареста в джобовете на Фари са намерени около 25 лв. на монети. Той и синът му са прибрани за 24 ч в ареста. От двамата само бащата е осъждан за кражби. Според МВР синът му също е криминалнопроявен, но от прокуратурата уточниха, че е с чисто досие.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Почивай в мир! Само на 54 години той ни напусна внезапно
Ето ги големите печеливши, които работят в Деня на труда и не иск...
Eurostat: Българите работят най-малко допълнителни часове
Неприятна изненада утре
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
Най-после намалиха една цена!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).