Астрономическото лято идва с жега

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:36 / 17.06.2012
2582
Астрономическото лято идва като по учебник в седмица с жарки температури - от днес чак до следващата неделя следобедите ще ни потят с над 30 градуса. А в края на седмицата в Южна България живакът ще доближи 40 градуса. Най-топлите градове тогава ще са Петрич и Сандански, каза синоптикът от TV-MET Даниел Пенев.

Дори сутрините ще са топли през идните 7-10 дни - на места и около над 20 градуса, но това не е необичайно за това време на годината. По-странно според специалистите по климата е, че морската вода вече се е загряла около 25 градуса в Бургаския залив и през седмицата се очаква да стигне 27-28 градуса, което не е типично за юни. Иначе като цяло по Черноморието температурите на въздуха ще са с около 5 градуса по-ниски, отколкото във вътрешността. Там много топло ще е в четвъртък и петък - до 36-38 градуса. В неделя се очакват атмосферни смущения, които временно ще укротят живака под 30-ото деление. Сравнително по-хладният въздух ще се задържи 2-3 дни.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Пригответе между 4 и 9 лева за цаца на плажа
Сирени огласят цяла България този уикенд
Насърчаването на социалното предприемачество - приоритет в Програ...
Хванаха едър бизнесмен да кара пиян "Ламборгини", ще плаща рекорд...
Кандидати за народни представители обсъдиха жестокостта към живот...
Д-р Бацелова: Многото неваксинирани водят до завръщане на заболяв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).