9 г. от трагедията в р. Лим, при която загинаха 12 български деца

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
11:13 / 04.04.2013
2650
Навършват се 9 години от трагедията в река Лим, при която загинаха 12 български деца. Учениците се прибират от екскурзия в Дубровник. При катастрофата автобусът се спуска около 15 метра по стръмния бряг и пада в коритото на реката, близо до черногорския град Биело поле и сръбския град Приполе. Рейсът потъва за минути в придошлите води на реката.

За виновен за трагедията бе признат единият от шофьорите - Илия Измирлиев. Първоначално съдът го осъди на седем години лишаване от свобода, след обжалване обаче присъдата му бе намалена на четири години.

Родителите на загиналите деца учредиха фондация "Ангели от Лим". Всяка година през април фондацията организира Дни на "Ангелите от Лим".

На мястото на катастрофата, на брега на река Лим между Сърбия и Черна гора, беше издигнат мемориал в памет на децата, който представлява пречупени ангелски криле.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Нови ремонти на АМ "Тракия"
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити
Гърмежи и валежи до часове
Публикуваха отговорите за втората матура
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).