606 пътника са санкционирани за пушене във влак от началото на годината

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:28 / 19.11.2009
1045
По повод днешния Международен ден без тютюнев дим, „Български държавни железници" ЕАД изразяват своята подкрепа към опазването на средата, в която живеем и работим, чиста, здравословна и комфортна.

От началото на годината до настоящия момент са изминали триста двадесет и пет дни, през които броят на пътниците, санкционирани за тютюнопушене във влаковете на „Български държавни железници" ЕАД, вече е достигнал общо шестотин и шест. Влаковият персонал е наложил финансова санкция на 589 пътника, които са нарушили изискването влаковете да бъдат чисти от цигарен дим. Други 17 пушачи са свалени от влаковете, след като са отказали да заплатят финансовата санкция за тютюнопушене.

Националният железопътен превозвач припомня, че от м. март 2008 г. е въведена пълна забрана за тютюнопушене във всички категории пътнически влакове в съответствие с добрите практики в европейските железници.

„Български държавни железници" ЕАД упражняват строг контрол върху спазването на разпоредбите за тютюнопушене във влаковете. Санкцията за пътник, който замърсява с цигарен дим пътническите композиции, е двадесет лева.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Откриха труп на мъж в Несебър
Бизнесмен от морето: Няма хора за работа, тъпоглави не се поддава...
Шеф на една от големите банки: Ако имате пари в лева в банките, щ...
Борисов: Поговорката "Готви се за война, ако искаш да живееш в ми...
Прокуратурата обвини Кирил Терзиев за закана за убийство над Свет...
МО: България няма да изпраща военнослужещи в Украйна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).