18 години за убийство заради отказ да бъде усилена музиката

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:25 / 25.10.2021
2332
Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен съд, с което е потвърдена 18-годишна присъда за убийство, постановена от Пазарджишкия окръжен съд.

Подсъдимият И. Н., който е осъждан девет пъти, е признат за виновен в това, че на 04. 04. 2020 г. в Пазарджик умишлено е умъртвил Н. Ш. от същия град, поради което е осъден на 18 години лишаване от свобода. И. Н. е осъден да заплати на майката на пострадалия сумата от 150 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди и на жената на пострадалия сумата от 100 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди.

Подсъдимият и пострадалият били приятели от години и често употребявали алкохол заедно, като в тези случаи обвиняемият И. Н. ставал заядлив и агресивен. На една от организираните срещи подсъдимият нанесъл побой на пострадалия, като му избил горните предни зъби. Това не попречило на двамата отново да се срещат. В нетрезво състояние И. Н. нанесъл побой и на приятелката си.

На 04. 04. 2020 г. подсъдимият поканил пострадалия в дома си, а последният взел със себе си бутилка с ракия. Двамата изпили голямо количество алкохол. Вечерта към тях се присъединили приятелките им. След 22,00 часа подсъдимият поискал да бъде увеличена музиката, която слушали, но било вече доста късно и Н. Ш. отказал, за да не дойде полиция. Малко след това подсъдимият се ядосал, че музиката не се увеличава, станал от мястото си, посегнал внезапно към ножа, който извадил бързо под масата. Както бил изправен, замахнал и първоначално причинил порезна рана в лявата част на шията на пострадалия, а след това и директен удар в гърдите му.

Свидетелят А. А. се обадил на тел. 112 и след малко на мястото пристигнали коли на Бърза помощ и полицията. Лекарите само констатирали смъртта на Н. Ш. Решението на ВКС е окончателно и е влязло в сила.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис
Кампания 2024: Какви промени се готвят в обвързаното подпомагане ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).