150 вакантни длъжности са обявени за срочна военна служба в доброволния резерв

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:24 / 28.09.2021
1944
Започва процедурата по първия прием на български граждани за срочна служба в доброволния резерв (след промените в Закона за резерва на Въоръжените сили на Република България, приети от 44-ото Народно събрание).

Със заповед на министъра на отбраната Георги Панайотов от 27 септември 2021 г. са обявени 150 вакантни длъжности за приемане на срочна военна служба в доброволния резерв. 120 от тях са за длъжността "младши специалист“, в която приетите ще изпълняват службата в Националния военен университет (НВУ) "Васил Левски“ град Велико Търново и 30 от тях – във Факултет "Артилерия, ПВО и КИС“ на НВУ в град Шумен.

Провеждането на подбора на кандидатите за срочна служба в доброволния резерв ще се извършва от Централното военно окръжие.

Съгласно заповедта на министъра, службата ще започне от 10 януари 2022 г.

Кандидатите подават чрез военните окръжия писмени заявления до началника на НВУ "Васил Левски“ в срок до 20 работни дни от публикуването на заповедта на интернет страницата на Министерството на отбраната. Към тях се прилагат и посочените в нея документи. Минималното изискване за образование е основно. Могат да кандидатстват само български граждани, срещу които няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер. Комисия извършва подбора на кандидатите, като за класираните военномедицинските органи установяват годност за служба в доброволния резерв.

Обучението се организира от НВУ като успешно завършилите получават удостоверения за придобита военноотчетна специалност на резервистите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).