14-годишни бягат от вкъщи заради онлайн гаджета

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
11:42 / 29.06.2012
2591
Четири малолетни ученички са избягали от домовете си и са били обявени за национално издирване през последните два дни, съобщиха от МВР. Девойките умишлено напускали домовете си, за да се усамотят с непознати младежи, с които се запознавали в интернет. Едно от намерените деца е 14-годишно момиче. Издирването му започнало във вторник, след като около 10 часа излязла от дома си и до вечерта не се прибрала вкъщи. Родителите й алармирали в районното управление в Костинброд за изчезването на дъщеря си. 

След разговорите с родителите и близките се установило, че момичето редовно общува с непознати младежи в социалната мрежа, а приятелките й споделили, че тайно от родителите си връстничката им се е запознала с 22-годишно момче от Козлодуй. След почти 24-часово непрекъснато издирване изчезналото момиче било намерено в апартамент в столичния квартал "Банишора" в компанията на 22-годишния И. В., който е криминално проявен, с условна присъда за грабеж. Младежът е задържан със заповед до 24 часа.

Втората намерена ученичка също е на 14 години и също е открита в компанията на младеж, с който завързала връзка в социална мрежа. Друга 16-годишна девойка била намерена в Сливница, след като избягала от родителите си и дълго време затваряла телефона си. Тя е открита в компанията на 19-годишен криминално проявен младеж от същия град, с когото наскоро подновили връзката си. В сряда вечерта пък 11-годишно момиче от Самоков избягало от баща си и отишло в дома на майка си, която живеела с втория си съпруг.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Важна среща с посланиците на страните членки на ЕС 
Отиде си легендарна българка
И утре ще вали
"Кауфланд", "Лидл" и "Билла" с молба към Румен Радев
Майката на Пейо Пеев: Заподозрените в убийството на сина ни продъ...
Млад пловдивчанин бере душа след ПТП на АМ "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).