14-годишната Калина направи първата крачка към Космоса

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:25 / 01.09.2021
1446
14-годишната варненка Калина Цонева направи през лятото първата крачка към Космоса – тя премина обучение в Звездния лагер на НАСА в Измир.

Координатор на програмата за България е Центърът за творческо обучение. Това е единственият такъв център в Европа, а Калина е сред 100-те български ученици, избрани за участие тази година, съобщава Знание.бг.

Пътят на Калина до лагера на НАСА минава през есе, което търси отговор на въпроса "Реалност ли е днес научната фантастика от миналото".

Според Калина край нас има достатъчно доказателства за вече сбъднати идеи от фантастичните романи. Нейната прогнозата е, че този процес на превръщане на научната фантастика в наука ще продължи. В този процес интересите на Калина са фокусирани върху космологическата и квантовата теоретична физика, а също и астрономията.

Космическият и научен център за обучение в Измир, фокусиран върху мотивирането на младите да работят в областта на науката и технологиите, е сериозна крачка за тях, тъй като подготовката е базирана на космическите програми за подготовка на астронавти, а в края на лагера участниците получават сертификати, които са сериозен бонус при кандидатстване в утвърдените университети по света.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).