ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Слаб Ботев рухна срещу ЦСКА, Димов пак си вкара автогол
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:50 / 31.03.2018Коментари (64)10786
Ботев (Пд) изигра един от най-слабите си двубои този сезон и загуби от ЦСКА-София с 1:4 в мач от 27-ия кръг на Първа лига. Срещата бе първа за "канарчетата" от първата шестица и се игра на стадион "Българска армия" в столицата. Пламен Димов (41) си отбеляза автогол, а Раул Лое (45+1), Тиаго (53) и Бланко (90+2) също се разписаха за "армейците". "Златната" резерва Стивън Петков (83) отново бе точен за пловдивчани.

Така Ботев остана с актив от 42 точки на 5-ото място във временното класиране.

ЦСКА упражни натиск от самото начало на двубоя, но първото чисто голово положение бе чак в 26-ата минута. Топката бе центрирана в пеналта на Ботев, където Бланко отправи коварен удар с десния крак, но вратарят Иван Чворович успя с една ръка да избие в корнер.

Десет минути след това Тодор Неделев пое една топка фронтално срещу противниковата врата и пробва бомбен шут с левия крак от около 35 метра, но за късмет на Черниаускас топката профуча на сантиметри от гредата в аут.

Така се стигна до 41-ата минута, когато ЦСКА откри резултата. Тиаго центрира от фаул в наказателното поле, където Пламен Димов засече с глава в собствената си мрежа за 1:0. Това е втори автогол за Пламен Димов след попадението му в края на мача срещу Левски на Герена.

В добавеното време на първата част домакините удвоиха преднината си отново след статично положение. Отново Тиаго центрира от фаул близо до аутлинията, Тодор Неделев не успя да изчисти с глава и топката отиде при Раул Лое, който от един метър я засече с глава за 2:0.

В 53-ата минута преднината на ЦСКА-София стана класическа след изключително куриозна грешка в отбраната на Ботев. Вратарят Иван Чворович хвърли топката към Радослав Терзиев, а той побърза да я ритне към Серкан Юсеин. Халфът обаче не успя да я спре добре и я изрита в тялото на Тиаго, а след това топката изненада излезлият напред Чворович и влезе в мрежата му за 3:0.

Ботев стигна до по-читава атака чак в 68-ата минута. Тодор Неделев изведе  Стивън Петков близо до вратата, като нападателят можеше да потърси нов пас, но предпочити да шутира силно над вратата на ЦСКА.

В 83-ата минута Ботев намали резултата след безумна грешка на Николай Дюлгеров. В опита си да върне към вратаря, той буквално изведе Стивън Петков и нападателят с лекота шутира покрай Черниаускас за 3:1.

В добавеното време Хеан Бланко вкара за крайното 4:1 след извеждащ пас на Джеси.

Ботев игра в състав:

Иван Чворович, Филип Филипов, Радослав Терзиев, Пламен Димов, Йордан Минев (46- Лазар Марин), Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Диого Кампос, Густаво Афонсо (46- Дуде Ндонгала), Жоао Пауло (64- Стивън Петков).

Още по темата: общо новини по темата: 68
02.05.2018
30.04.2018
29.04.2018
29.04.2018
29.04.2018
29.04.2018
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на OFFENDERS
премахни филтъра

0
 
 
Закономерна победа на Великият ЦСКА срещу амбициозното отборче от Коматево. След третия гол "Армейците" намалиха оборотите и допуснаха изравняване на играта, но всичко беше под контрол. Добро начало на плейофите ! Честито "Армейци"!
+4
 
 
Белият и шансът. Плюс съдията - в ключовите моменти. Това са причините за този резил. Не бяхме слаби, а страхливи. Вкарахме си цели три автогола! Имали сме били "респект" от противника....Абе, Бял, кажи си го на български "бяхме страхливи". Само не разбрах от какво? ЦСКА на това нарко - джудже си е едно менте. Нормалните фенове от София не могат да го приемат. Евала на Стиви как коментира простотията на Белия. Ако имахме днес единадесет Стивъновци, щяхме да вземем мача. Бесен съм, че ми скапаха уикенда. Не схванах тактиката на Белия през първото полувреме да ги прибере отзад и да ги дебне на контри. Защо не излезе да се надиграва? Вярно е, и че не ни се получиха нещата, но пак от страх. С говедата трябва да се изоре терена!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Ботев реди контрола с отбор от Англия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: