ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бултрасите отговориха на вечно "невинните" от Левски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:39 / 11.03.2013Коментари (60)12516
© Plovdiv24.bg
Бултрасите отговориха на декларацията на феновете на Левски след скандалите, които се получиха в събота на стадион "Христо Ботев" в двубоя от 17-ия кръг между двата тима.

Ето какво пишат "бултрасите":

На вниманието на БФС, Полицията, Медиите и вечно онеправданите "сини невинни деца"

Уважаеми дами и господа,

часове след голямото дерби между "Ботев" и "Левски", върнало своя блясък след дълги години забвение, състоянието на "сините привърженици" започна искрено да ни тревожи. Унижението, което бяха принудени да преглътнат както на терена, така и на трибуните, явно е замъглило иначе перманентно ясното им съзнание.

Призоваваме ръководството на фенклуба на "софиянци" да последва примера на работещите в любимия им клуб и да назначи в структурите си психолози и психиатри.

Това, което цяла България видя, а именно неадекватното състояние на стотина екземпляри в синьо, които се опитаха да развалят празника на Пловдив, е на път да бъде потулено, а истината подменена.

Привържениците на "Ботев", като аристократични граждани на древния Пловдив, осъждат опитите на събраните от кол и въже лумпени, които с действията си бяха на път да предизвикат футболна война, от която без вина щяха да пострадат и нормалните фенове на "Левски" в сектора за гости.

Цяла България видя как стотина неадекватници стреляха с ракети по невинни хора, повечето от които възрастни мъже, жени и деца (има и снимкови доказателства за това ни твърдение), като това съвсем спокойно може да бъде квалифицирано като опит за убийство!

Не вярвахме, че синята публика е паднала толкова ниско, но след разпространената от тях безумна декларация, сме длъжни да кажем истината за събитията в хронологичен ред.



1. Привържениците на "Левски" умишлено унищожават спортната зала на феновете на "Ботев", която се намира непосредствено зад сектора за гости на стадион "Христо Ботев". Откъртват се винили от покрива на залата, чупят се прозорци, като впоследствие винилите са разпокъсани и след това демонстративно запалени. Всичко това се случва пред погледите на безучастната полиция, но не пловдивската, а софийската, пристигнала специално за мача и отнела правото на пловдивските си колеги за адекватни реакции.

Как се справиха столичните полицаи видя цяла България!
2. Провокирани от разрушаването на залата, която месеци наред феновете на "Ботев" изграждаха с любов, труд и желание, съвсем логично нервите на част от "жълто-черните" привърженици не издържаха. Държим да отбележим, че феновете на "Ботев", десетократно повече на собствения си стадион, не бутнаха нито една ограда, нито пък се сбиха с органите на реда!


3. Опитите да се измести фокуса на разигралите се грозни сцени, като се насочи вниманието към един от стюардите на "Ботев", буди само присмех и съжаление у нас. Взетото знаме на "Левски" е най-малкото, с което се разминаха лумпените в сектора за гости, като считаме, че постъпката беше абсолютно правилна и доведе до сваляне на част от напрежението в жълто-черните редици.
4. По повод нелепите въпроси как стадион "Христо Ботев" е взел лиценз, държим да отбележем, че секторът за гости е предвиден за посещения от Хора! Дали феновете на "Левски" щяха да бъдат щастливи, ако бяха настанени в "клетка", подобна на тази в Разград? Същият този сектор на нашия стадион беше разрушен от неадекватниците в синьо, като отново цяла България видя как с изкъртените железа и парчета бетон, същите тези "онеправдани деца", удряха униформените служители!


Безумието на част от сините фенове (не искаме да обиждаме нормалните привърженици на "Левски", които също се срамуват от действията на шепа малоумници) бе видяно от близо 20 хиляди на стадиона и милиони пред телевизионните екрани.

Опитите на ръководството на "Левски" да влезе в тон с безумните твърдения на въпросните екземпляри е също толкова срамно, колкото и случилото се на трибуните.

Държим да припомним на г-н Баждеков, че при гостуването на "Ботев" в София, в срещата между двата отбора през есенния полусезон, близо три хиляди пловдивчани се държаха безупречно, за което след мача бяха специално поздравени както от софийската полиция, така и от самия г-н Баждеков! На стадион "Георги Аспарухов" феновете на "Ботев" не хвърлиха нито една бомба, камък или каквото и да било друго. Не рушиха, не палиха и не безчинстваха! 

Очакваме с нетърпение становището на БФС, както и официалната позиция на МВР за грозните сцени в Пловдив, за които привържениците на "Ботев" нямат абсолютно никаква вина!

Разбираме, че превъзходството на "Ботев" на терена и трибуните е изнервило всички привърженици и ръководители на "Левски", но е време същите да свикнат с новите реалности. "Ботев" Пловдив се завърна на голямата футболна сцена и загубите на "Левски" отново ще се превърнат в нормална практика.

Привържениците на "Ботев" Пловдив

Трибуна Изток

Още по темата: общо новини по темата: 52
19.04.2013
27.03.2013
13.03.2013
13.03.2013
12.03.2013
11.03.2013
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Rosi111
премахни филтъра

+16
 
 
Така е секторът беше пълен с деца и аз бях там. Ами ако бяха стигнали до нас.
+17
 
 
Защо на оградата на сектора с говеда имаше точно 5 полицаи, които стояха и гледаха безучасно как я трошат? Защо тези 50-70 лумпена дето трошаха не им се потърси отговорност, след като ги има снимани от фотоапарати и камери и цяла България ги видя кои са? 100% съм сигурен, че полицията ги знае поименно. Защо не се предприемат мерки срещу тях?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: