ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (19)
Младежи и възрастни се обединиха в защита на реконструкцията на спортна площадка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:05 / 29.07.2010Коментари (13)4846
© Plovdiv24.bg
В последните няколко седмици се разрази истинска драма с една от отдадените за реконструкция и модернизация спортни площадки в града ни.

Група, предимно възрастни пловдивчани, живущи в района, събраха подписка рещу модернизацята на съоръжението.

Спечелелият конкурса за реконструкция Цветан Кацаров се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg, за да изкаже своята теза по въпроса и да запознае обществеността ссъс стартиралата подписка в защита на реконструкцията на площадката. Публикуваме писмото му без редакторска намеса:

Във връзка с нашумелия последно време спор около изграждането и съществуването на спортна площадка в район Южен, улица Трети март смятам, че следва обществеността да бъде по-добре запозната, понеже пред медиите се демонстрира само едната позиция - тази на група възрастни наши съграждани и лица имащи интереси в района на обекта - като например такива с незаконни гаражни клетки. Нашумялата позиция против изграждането на спортната площадка на ул. Трети март видно и от лицата по време на демонстрациите намира подкрепа само у група пенсионери, дори не всички в района, които не оценяват нуждата от един такъв обект, от това край тях да е чисто, подредено и красиво. В действителност на същото място има спортна площадка от десетилетия, строена по социалистическо време, която заварих в окаяно състояние, негодна за ползване, в състояние типично за годините на прехода.

Сега група от 20 човека се борят активно да няма площадка, но такава е имало, има и ще има без значение чия е и там ще има винаги деца които ще играят и ще вдигат глъчка, ще изразяват радостта си. Това е проблема за тях - чисто битов, не искат да се шуми. Такива проблеми всеки от нас е срещал когато като дете е играл, винаги е имало някой по-възрастен на който му е пречело, било шума, било радостта и удовлетворението у другите.

На фона на тази негативна позиция придобила широка изява, налице е е

© Plovdiv24.bg
дна друга - тази на група събрала в последните 2 дни повече от 200 подписа в защита на площадката, в която участват не само млади хора, а и възрасни - пенсионери, което доказва различните гледни точки, различните интереси. 

Ето защо един битов проблем му бе дадена гласност и в момента е използван с политически цели от едни или други.

Нуждата от промяна и обновяване на общинската инфраструктура в такива икономически рискови звена като спортните площадки в днешно време може да се извърши само с частен капитал, понеже кризата и затрудненията в публичния сектор са явни. Общината и да иска сама да обнови и изгради нова инфраструктура за децата тя не може да си го позволи, има по-големи планове - санира улици и булеварди. Ето защо се освобождава от това свое задължение да се грижи за площадките и ги предоставя в частни ръце.

На този фон се спекулира, че има далавера, но това ни най-малко е така, понеже тези които го твърдят също можеха да се явят на търга за площадките, да изготвят проект, да вземат банков заем при високите лихви, които са в момента както мен и същевременно да носят всички следващи се рискове. Да, но тези 20 души не могат да носят отговорност и единствено говорят - клеветят. Тяхната липса на инициатива, техните вечни подозрения за далавера не създават спортни площадки, не създават работни места, не плащат на Общината наем, нито данъци на Държавата.

Днес смятам, че е редно Пловдивската общественост да реши дали иска всичко онова, което бе занeмарено в последните 20 години да се обнови с частен капитал, понеже Общината отдавна е абдикирала от своите задължения и няма възможност да поддържа тази нискодоходна за нея инфраструктура. В противен случай, ако беше толкова високодоходна дейност, защо Общината не отремонтира площадките и не ги отдаваше под наем?

Всичко за спортните площадки можете да прочетете в новините по темата под статията.
Още по темата: общо новини по темата: 25
21.10.2021
12.02.2014
12.02.2014
12.02.2014
11.02.2014
29.01.2014
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на scila
премахни филтъра

0
 
 
До г-н Цветан Кацаров Уважаеми господинчо, държа да те уведомя че до пенсия ми остава доста време, а и с новите измения относно годините и трудовия стаж още повече така, че разбираш вече не можеш да ме причеслиш към основните ти врагове според теб възрастни соц.пенсионери. На 21 год. от кога стана такъв патриот та започна да създаваш за своя сметка и със собствени средства облаги за може би родният ти град/не зна от къде си/ но това няма значение. Като си толкова отворен кое е законно и кое не/става въпрос за гаражите/ Как ще ми подсигуриш ти на мен парко място? Живея на "Трети март" 26, а не на "Кукуш"4 или "Трети март"3/ такива лица са в твоята подписка/ има разлика нали, ама ти тези неща не ги знаеш -малък си още, за това ги пишеш или ти ги пишат.Да ти предложа нещо,а? Разбрах че от днес номера ти няма да мине, що не вземеш с тези средства дето ги беше отделил за спортната площадка да закърпиш дупките по улиците наоколо , тогава всички ще ти се радват и няма да ти пречат и пенсионери и деца.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Локо посъветва феновете си да дойдат по-рано в "Коматево"
На този ден титлата бе факт! Гледайте уникални архивни кадри от локомотивската радост!
Пловдив приема юбилейно издание на турнир по художествена гимнастика
Директор в Ботев: Финалът да е в Пловдив!
Крушарски с интересен коментар за евентуалното идване на Гриша Ганчев в Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: