Ученик от Перущица направи уникален макет на Дановото училище

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:13 / 13.02.2024
2882
Ученик от ОУ "Петър Бонев“ в Перущица взе участие в XIII Национален ученически конкурс "Българските архитектурни паметници в макети“ във Варна, съобщиха от ТИЦ-Перущица

Конкурсът е част от календара на МОН за изяви по интереси на деца и ученици.

Темата на конкурса е "Възрожденската къща“. Макетът трябва да пресъздава съществуващ обект. Творбата трябва да бъде съпътствана с информация за сградата и снимка.

Йордан Николаев Налбантов, ученик от 6 а клас на ОУ "П. Бонев“, реши да участва в конкурса, за да популяризира любимата възрожденска къща на гражданите на Перущица, "Дановото училище“, което в архитектурен стил принадлежи към пловдивския симетричен дом. Богатата някога Перущица е загубила белеещите се двукатни къщи в пожарищата на Април 1876 г.

Оцелялото "Даново училище“ днес е любимо място за събиране на граждани и гости на града. Всички деца на Перущица са израснали край тази сграда и днес търсят начин да разкажат нейната история чрез съвременни методи на знание и изкуство.

Йордан Налбантов изработи макета от природни материали, придавайки му достоверност и привлекателност. Трудът му продължи около месец. Вложи много старание и амбиция. Резултатите ще бъдат обявени на 3 март 2024 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!
Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождени...
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).