ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Тодор Василев: Не укривам детето си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:42 / 01.06.2009Коментари (0)4505
©
Бащата на Николета и Павел Тодор Василев представи днес в ефира на Нова ТВ документи, удостоверяващи неговото право да пътува зад граница с децата си, които имат двойно гражданство. Драмата се разрази преди дни, когато с огромен панаир момиченцето беше отведено от майка си в изпълнение на съдебна заповед, а момченцето избяга в създадената суматоха и до момента се укрива.

След отказ на майката да се върне от Майорка, Тодор решава, че в ситуацията има опасност за децата, и решава да се върне с тях в България до изясняване на случая.

Василев беше категоричен, че от момента, в който е получил изпълнителния лист, е подготвял децата, че майка им ще дойде и ще ги вземе. Той не скри, че тя се е грижила за децата до момента, в който е започнала да злоупотребява с алкохол, при което се е опасявал, че ще им се подиграват за това в училище.

На въпрос къде е в момента Павел, баща му отказа да отговори. Единственото, което заяви, е, че не укрива детето си и не го интересува, дори полицията да го прибере.

Запитан защо се е бил пред децата си, Тодор отговори, че това е бащиният му инстинкт, който се е задействал след като видял, че „някаква си руския" дърпа децата му.

"Аз нямам спомен, сега го виждам, не мога да ви обясня как съм реагирал. Никой не провери тази рускиня защо е там. Тя не е никаква", каза още Василев.

Правосъдният министър Миглена Тачева заяви, че е поискала среща с Василев, за да се изпълни доброволно решението на съда и в същото време като човек, познаващ законите, да му даде съвет как да постъпва оттук-нататък. Тя напомни, че през април 2008 година е извел децата от Полша, след което българският съд, по искане на Министерството на правосъдието, е поискал незабавното им връщане, защото, по смисъла на Хагската конвенция има отвличане. Тачева обясни, че тук не става въпрос за това кой е по-добър родител, а за решение на съда, което е открило несъответствие между документите и действията на бащата. Според нея има разлика между "разрешение за пътуване", подписано от майката, и "
;пътуване с цел трайно заселване на друго място, без съгласието на единия родител".

Миглена Тачева напомни, че в деня, преди грозната сцена в Асеновград, бащата е обещал да доведе децата в дирекция "Социално подпомагане", но не го е направил, а е казал да отидат да ги вземат, след което е инспирирал цялото това нещо, което се случи. Тачева осъди „грозните кадри" от взимането на децата и цитира библейска притча, в която две майки спорели, коя да вземе да гледа детето си. И двете твърдели, че то е нейно. Тогава Соломон им казал да го разделят на две. Истинският родител казва вземи ти да гледаш детето, нека то да бъде запазено цяло, подчерта Тачева.

Адвокатът Бойко Янкулов, който също беше гост в студиото за да коментира случая като експерт, беше категоричен, че не може да се твърди, че Тодор Василев е отвлякъл децата.

Цялото интервю с Василев и адвокат Янкулов, както и включването на министър Тачева можете да видите във видеото към новината.


Още по темата: общо новини по темата: 31
06.02.2010 »
23.10.2009 »
22.08.2009 »
21.08.2009 »
21.08.2009 »
20.08.2009 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Двойно убийство в Пловдив!
Олимпийските медалисти на Пловдив
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: