РИОСВ одобри доклада за скандална кариера в Болярино

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:48 / 11.07.2014
1174
Точно в 12 ч. без 5 минути разширеният експертен съвет, на второ свое заседание одобри Доклада за ОВОС за изграждане на кариера за добив на варовици в местността "Кашка", с. Болярино. На първото заседание гласуваха "за" 5 от общо 9 члена, с което не успяха да формират необходимото мнозинство 2/3 от общият състав на Експертният екологичен съвет. 

След като бяха разгледани становищата на Община Раковски и село Болярино, които гласуваха "против" заедно с представителите на Областна администрация Пловдив и Държавна агенция за Метрологичен и Технически надзор беше насрочено второ заседание. 

На второто заседание не присъстваха представителите на Областна администрация Пловдив и РДНСК, но по странен начин състава на експертният съвет беше "разширен", като право на глас получиха още 4 човека - служители на РИОСВ.

По този начин с 8 "за" и 3 "против" Докладът бе приет от вторият път, въпреки всички несъответствия и неясноти в него, надлежно оспорвани от Община Раковски и въпреки крайно негативното мнение на жителите на с. Болярино и общината.

"Ще се видим в съда!". Това бяха заключителните думи на председателя на Общински съвет Раковски Младен Шишков.

 

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Турски ТИР и два автомобила се удариха на АМ "Тракия" до Пазарджи...
Набират средства за ученичката, блъсната от млада шофьорка в Сопо...
Брутално задръстване на входа на Пловдив, колите са буквално спре...
Цвета Караянчева в Калояново: Да спрем експериментите, като гласу...
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).