ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Протести пред полското посолство в защита на децата от Асеновград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:20 / 31.05.2009Коментари (1)3105
Още първите протестиращи, които пристигнаха пред полското посолство, образуваха жива верига в знак на протест с вече известната на всички случка на насилствено отнемане на децата от асеновградчанина Тодор Василев
Близо 250 души се събраха на протест пред Полското посолство в защита на асеновградчанина Тодор Василев. Неговото дете Николета бе отведено, по думите му, насилствено от майка му - полската гражданка Барбара Василев, предаде БНР.

В протестно писмо, внесено днес в Полското посолство, протестиращите искат 8-годишната Николета да бъде върната в страната.

До момента са събрани близо 3000 подписа в подкрепа на каузата, а петиция в интернет са подкрепили близо 6000 човека. Протестиращите заявиха, че са възмутени от действията на полицията и социалните работници при отвеждането на Николета от баща й преди дни в Асеновград.

Искам да бъде прекратено изпълнението на съдебното решение, каза Тодор Василев пред събралото се множество. Той иска още нов прозрачен и европейски процес, с което да бъде позволено детето да се върне в България.

Макар да бил поканен от правосъдния министър Миглена Тачева на среща, Тодор Василев не успял да пристигне в София толкова бързо. Той твърди, че има съгласието на съпругата си да изведе децата от Полша преди време, като този документ обаче той днес не показа.

Ябълка на раздора се оказа документ, който представлява съгласие на майката Барбара децата да са в България, с който Софийският Апелативен съд, според протестиращите, не се е съобразил. В същото време обаче такъв документ не е представен официално до момента.

Протестиращите внесоха протестно писмо в полското посолство и обещаха, че утре ще бъдат събирани и в Пловдив. Протестиращите искат оставката на правосъдния министър Миглена Тачева с мотива, че тъкмо грубият начин, по който е била напъхана Николета в полския дипломатически автомобил на 17 май е нарушение на Хагската конвенция, а не довеждането на децата в България.

На протеста бяха показани рисунки на двете деца, които според протестиращите, биват едва ли не изт


Любителският видеоматериал от мястото на случката съдържа насилие и не се препоръчва за деца, бременни жени и хора със слаби нерви
езавани от майка им в Полша. Тодор Василев и неговите съграждани обещаха, че ще изпратят кадрите от 27 май с отмъкването на Николета на европейските медии и по този начин се надяват да получат съдействие на европейската общност. Тодор Василев и другите протестиращи към момента отказват да дадат категоричен отговор къде точно е Павел, който остана в България.

Услужлив съсед на ул. Любен Каравелов, където е посолството на Полша изкара на балкона си телевизор, ок който всички можеха да видят потресаващите кадри от отвеждането, които може да видите и във видеото към тази новина.

Сред протестиращите се разпространяваше разпечатка от сайта Plovdiv24.bg, която посочваше какви права на детето са нарушили българските институции и полските дипломати. Тази вечер след мача се очаква привърженици на "Левски" да дойдат да протестират пред посолството.

 


Още по темата: общо новини по темата: 31
06.02.2010 »
23.10.2009 »
22.08.2009 »
21.08.2009 »
21.08.2009 »
20.08.2009 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
You can't rely on other people to make you happy
на 31.05.2009 г.
0
 
 
Аз не разбрах защо пред полското посолство. Че то тяхната позиция е съвсем правилна - защитават си гражданите. Нашият съд и нашите институции са дупедавците и те са тези, които не постъпиха правилно. Ей я тая мърла вчера Тачева и тя глупости плещи, вместо да се застъпи за българския гражданин. Нали това й е работата или аз нещо не съм разбрал? Ама то много по-лесно е полския съд като прати решение за одобрение да кажеш "Да", вместо да се впрегнеш да търсиш основание за да кажеш "Не" и след това да си го отстояваш и защитаваш.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Войната в Украйна
Катастрофи в България
Народен събор Пловдив 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: