Отпуснаха над 2 милиона лева за общините "Родопи", "Марица" и Раковски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:02 / 08.12.2016
3130
На свое заседание вчера Министерският съвет отпусна средства в размер от над 2 милиона лева за реконструкция на улиците "Райко Даскалов" и "Христо Ботев" в община Раковски, за разширение на сградата на детска градина "Пролет", с. Рогош, община "Марица" и за неотложни аварийно възстановителни работи на пътя за с. Извор, община "Родопи". 

"Това са важни за област Пловдив проекти, те са от изключително значение за общините Раковски, "Родопи" и "Марица" и за това съм изключително благодарен на правителството в лицето на министър-председателя Бойко Борисов, на Министерски съвет и на министъра на финансите Владислав Горанов за взетото решение, коментира областният координатор на ПП ГЕРБ Пловдив област Розалин Петков

"Имаме проектна готовност и при добро време започваме с усвояването на средствата още в началото на следващата година", бе категоричен кметът на Раковски Павел Гуджеров. 

Община "Марица" също имат готовност за направят първата копка на разширението на сградата още през януари, каза председателят на Общинския съвет и общински ръководител на ГЕРБ-Марица Гергана Трендафилова. 

Тя уточни, че сградата ще се простира на площ от 550 квадратни метра, ще бъде на два етажа и там ще се обучават две групи деца. При добри атмосферни условия аварийните дейности по пътя за село Извор, община "Родопи" също ще започнат в началото на годината , каза и кметът на община "Родопи" Пламен Спасов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).