Оставиха в ареста шофьора, убил пловдивчанин

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:48 / 22.02.2024
1975
Окръжен съд – Пазарджик уважи искането на прокуратурата за вземане мярка на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 45-годишния Асен Георгиев от Велинград. 

Припомняме, че на 17.02.2024 г. в община Пазарджик, на път I-8, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, марка "Мерцедес“, Георгиев е нарушил правилата за движение, като не е контролирал непрекъснато моторното превозно средство, което е управлявал, поради което предизвикал пътнотранспортно произшествие и по непредпазливост причинил смъртта на Х.Х., на  65 г., управлявал лек автомобил, марка "Нисан“.

Деянието е извършено в пияно състояние – с концентрация на алкохол от 1,02 промила, установено с техническо средство. 

От събраните по делото доказателства (писмени и веществени доказателства, разпити на свидетели) съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че Асен Георгиев е извършил престъплението, за което е обвинен.

Съдът е отчел високата обществена опасност на деянието, за което се предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години и негативните характеристични данни на обвиняемия. Налице е реалната опасност от извършване на друго престъпление, включително и против транспорта – обвиняемият е бил с 1.02 промила алкохол в кръвта и е наказван многократно по административен ред за различни нарушения на Закона за движение по пътищата.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок. Делото е насрочено за 27 февруари 2024 год. от 10:00 ч.

Виж коментарите (1)

Още по темата (2):
19.02.2024 Черни облаци над шофьора, убил пловдивчанин преди два дни
17.02.2024 Пловдивчанин е мъртъв заради пиян велинградчанин!
Още новини от Регионални новини:
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив
Мъж отглежда банани в село до Пловдив
Чисто нова улица в пловдивско село


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).