Незаконно сметище погълна за два месеца десетки декари частни имоти край Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:11 / 13.02.2020
3085
Асеновградчанин сигнализира, че негов имот край града е затрупан от отпадъци на строителни фирми и вече няколко седмици никой не предприема реални действия срещу нарушителите. Преди месец Трайко Бинев случайно навестява наследствен поземлен имот край Асеновград и остава неприятно изненадан – 6 декара са буквално затрупани от строителни отпадъци. Потърпевшият решава да се оплаче в Община Асеновград.

Сигналът е подаден на 21 януари. Междувременно сметището продължава да нараства. От Община Асеновград отговориха писмено, че имотът е частна собственост и по закон собственикът трябва сам да го опазва. От Министерството на околната среда обясниха, че когато отпадъци попаднат в нечий частен имот, то те стават отговорност на собственика на имота и той трябва да ги почисти.

На 9 февруари bTV сезира МВР. От полицията са предали материалите на прокуратурата, която трябва да реши дали има извършено престъпление.

"Във връзка с постъпилия сигнал са предприети действия от страна на районното управление за ежедневно наблюдение на мястото, както и провеждане на оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на лица, изхвърлящи на въпросното място отпадъци", обясни гл. инспектор Петър Бабугеров, началник на РУ-Асеновград.

Оказва се, че незаконното сметище е погълнало за два месеца десетки декари частни имоти. Тежкотоварните камиони, стоварили строителните отпадъци, биха могли да бъдат проследено чрез общинското видеонаблюдение, но то не е работело известно време заради технически причини. В крайна сметка ощетените собственици ще трябва сами да си почистят имотите, превърнати от друг в безплатно сметище.


Незаконно сметище погълна за два месеца десетки декари частни имоти край Асеновград

Виж коментарите (2)

Още по темата (2):
10.02.2020 Боклуците край Ягодово депонирани в незаконно депо за отпадъци
05.02.2020 Областният управител нареди пълна пълна проверка по случая с незаконните сметища на река Чая край Катуница и Ягодово
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).