Не позволяват на Тодор Василев дори да чуе децата си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:36 / 21.08.2009
5174
"В България изкарват човека или ненормален, или престъпник, за да прикрият собствената си подкупност", коментира Тодор Василев насилственото отнемане на сина му Павел вчера. Той заяви, че категорично не вярва в съда и според него Полша много добре си е свършила работата - да купи целия състав по делото на Софийския градски съд и висшите етажи на Министерството на правосъдието.

От българския консул в Полша Василев е получил информация, че синът му е още в България, докато по данни на министър Маргарита Попова Павелчо е вече в родната страна на майка си. Бащата е отчаян, защото му е отказан всякакъв контакт с децата и не знае на кого да вярва. Той беше категоричен, че ако се установи, че Павел е в страната, Попова трябва да си подаде оставката за дезинформация на обществеността.

Асеновградчанинът коментира като пълни глупости, че използва децата за да натрие носа на съпругата си и че им е промил мозъците да не искат при майка си. Според него именно Барбара трябва да бъде съдена за отвличане, а показността и паниката е създавана основно от органите на реда. Той сподели как при поставяне на белезниците вчера, полицаят съвсем явно се е опитал да му счупи пръста, а други негови колеги, бутайки се в майка му и баща му, обвинявали тях в агресивно поведение. Тези провокации Тодор остави без коментар, но сами по себе си те са достатъчно красноречиви, смята той.

Бракоразводното му дело буксува, след като и съдът в Асеновград, и този в Пловдив отказват да стартират процедурата. Оправданията първо били, че Тодор не е живял в България, въпреки че постоянното му местожителство винаги е било в родния му град, после пък не можели да призоват Барбара да се яви на заседанията - нищо, че тя няколко пъти е била в България. Василев се чувства напълно отчаян и смазан от така създалото се положение и освен в Божия съд, вече не му остава друго, в чиято безпристрастност да вярва.

Изтерзаният баща предостави на Plovdiv24.bg видеозапис, заснет със собствения му мобилен телефон при задържането на работното му място вчера. Прилагаме го към информацията, за да може всеки, който се чувства по някакъв начин съпричастен към делото, да види в действителност каква е била атмосферата.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Тодор Василев е заснел с личния си GSM как няколко човека от органите на реда дърпат детето му, докато други го държат с белезници на голямо разстояние от екшъна

Виж коментарите (0)

Още по темата (31):
06.02.2010 Полски съд отхвърли всички искания на бащата на Николета и Павел
23.10.2009 Полякинята Барбара отказва медиация по казуса с Николета и Павел, нямала пари да плаща
22.08.2009 Съседите на Николета и Павел: В България няма закони!
21.08.2009 Органите, имащи отношение по случая с децата от Асеновград, загърбили емоциите в интерес на закона
20.08.2009 Отведоха в Полша и момчето на Тодор Василев
19.08.2009 Освен Полша, с международния съд плаши България и Тодор Василев
Още новини от Регионални новини:
В Брезово за пръв път от години насам ще празнуват с шествие 24 м...
НЧ "Родолюбие" – Асеновград бе официално открито с оперен концерт...
Цвета Караянчева в Раковски: Политика се прави със сърце и лице, ...
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...
Продават апетитен имот с къща на два етажа в Пловдивско
21-годишно момче е загиналият в тежкото меле на АМ "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).