Мъж и жена оказаха яростна съпротива при арест след грубости и цинизъм

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:13 / 18.03.2024
6040
По досъдебно производство на Районна прокуратура – Пловдив са осъдени мъж и жена за причиняване на леки телесни повреди на полицейски служители и хулиганство

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Пловдив са осъдени Д.И., на 31 г., и 33-годишната А.Й. Те са признати за виновни за това, че на 23 януари 2024 г., в гр. Хисаря, обл. Пловдив, са причинили леки телесни повреди на три лица, двама от които полицейски служители, изпълняващи служебните се задължения. Д.И. и А.Й. са осъдени и за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото и деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта – полицейски служители, и се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Д.И. е признат за виновен и за това, че на същата дата и място е държал малко количество наркотични вещества – марихуана, както и пистолет "Макаров“ и 8 бойни патрона, без да вземе необходимите мерки за сигурност.

Районен съд – Пловдив е наложил на Д.И. и на А.Й. наказание от по 1 година лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години, за всеки един от тях, както и глоба от 2000 лева за Д.И. Наказанието е по споразумение, одобрено от Районен съд – Пловдив. Двамата не са били осъждани.  Определението на съда е окончателно.

Установено е, че Д.И. и А.Й. на 23 януари 2024 г. са посетили заведение в гр. Хисаря, обл. Пловдив, където нарушили обществения ред и след подаден сигнал на място пристигнали двама полицейски служители. Д.И. и А.Й. не се подчинили на техните разпореждания, оказали  съпротива при задържането и им нанесели леки телесни повреди, както и на третия пострадал – клиент на заведението.

При извършена проверка у Д.И. е намерено малко количество марихуана, на стойност 18 лева. Установено е също, че той неправилно съхранявал пистолет и патрони за него. Д.И. е бил полицейски служител в районно управление в гр. София.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Никога повече няма да можем да стигнем с влак от Пловдив до този ...
В Цалапица черешите са 8 лева, в Пловдив се продават на 25 лева, ...
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).