Звездната прима Александрина Милчева чества юбилей с концерт в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:00 / 23.01.2015
1428
Пловдивска опера ще отбележи юбилея на световноизвестното мецосопрано Александрина Милчева с концерт днес, 23 януари.

През годините примата е пяла 168 спектакъла във Виенската опера, където за изпълнението й на "Кармен" с Пласидо Доминго е извикана 36 пъти на сцената за поклони. 

На сцената Александрина Милчева си е партнирала още с Лучано Павароти, Хосе Карерас, Борис Христов, Николай Гяуров, Никола Гюзелев, Гена Димитрова, Райна Кабаиванска, Мирела Френи и много други. 

Пее в редица световноизвестни оперни театри като Ла Скала, парижката Гран опера, Арена ди Верона, Ковънт Кардън, Метрополитън опера, Болшой театър, оперите в Барселона, Мадрид, Сан Франциско, Далас, Синсинати, Токио, Театро Колон - Буенос Айрес, Рио де Жанейро, оперите, Цюрих, Женева, Лозана, Мюнхен, Хамбург, Бон и много други.

В Пловдив Александрина Милчева ще изпълни песни от Брамс, Чайковски и Уолф. На сцената ще се качат и нейни ученици от Международната оперна академия "Сакра" - Евгения Ралчева и Алек Аведисян, които са стартирали своята успешна кариера с подкрепата на оперната легенда. 

Зрителите ще видят и уникални кадри от личния архив на певицата с участията й в световните оперни театри.

Концертът "Опера бутик: Звездната Александрина Милчева" ще се проведе на голяма сцена в Градския дом на културата. Билети се продават на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Общината.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пускат движението по "Модър-Царевец" утре, затварят Бетонния мост...
Арестуваха четирима пловдивчани
Доброволци преобразиха паркове в Пловдив
Шефката на Стария град стана професор по стенопис
Иван Петков: Трябва да стимулираме младите семейства, за да се сп...
През целия юни в Пловдив продължава кампанията за събиране на едр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).