Жоро Плъха бил мюсюлманин, но носил златен синджир с кръст

Автор: Цвети Тончева
Коментари (2)
20:01 / 27.09.2021
4462
Майката на Жоро Плъха, който беше убит от д-р Иван Димитров при опит за кражба от гаража му, предяви претенции към 80-грамов златен синджир с кръст, веществено доказателство по делото, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Всички доказателствени вещи по делото бяха донесени от домакина на 2 РУ в съдебната зала за оглед и разпознаване. Сред доказателствата беше и златен синджир с кръст. Златка Атанасова, майка на Жоро Плъха с категоричност заяви, че разпознава синджира на сина й, с който той не се разделял. "Негов е, от Германия се върна с тоя синджир“, заяви майката.

Прокурорът я попита каква е вярата им – мюсюлмани, или християни са. А тя отговори, че са мюсюлмани. Тогава прокурорът попита защо е носел християнски кръст. Жената отговори, без да се смущава: "Ами щото обичаше бижутата“.

След това съдията зададе въпрос на д-р Иван Димитров дали познава синджира с кръста. Д-р Димитров отговори, че да, това е неговият кръст. "Имам го от 1993 година – 80 грама е. Подарък ми е от майка ми и баща ми, от Солун е.  Имам и белег от този кръст. Всичките мои приятели и колеги са го виждали и могат да го разпознаят. Имам и снимки с него", заяви убедително анестезиологът. Попитан как е попаднал този кръст при веществените доказателства, той отговори, че когато си е събличал фланелката вечерта, вероятно го е изхлузил с нея. Останал е в дрехите за пране и е открит там. След убийството разследващите са го взели, заедно с други негови вещи.

Съдът присъди вещите да му бъдат върнати.

Извън залата Златка продължи да настоява : "Абе, на Жоро е синджира бе, той беше две години в Германия, от там го донесе. Иначе само аз попитах къде е синджира, когато ми го докараха. Те ми казаха, че ще ми го върнат като свърши делото“.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (145):
26.03.2024 Оправдаха д-р Димитров, убил крадец в дома си в Пловдив
16.10.2023 Вещи лица говорят за случая с убития в Пловдив Плъх
30.05.2023 Полицай е описал минута по минута записите от камерите, заснели моментите преди и след фаталното прострелване на Жоро Плъха
14.03.2023 Разминавания в показанията за убийството на Жоро Плъха
20.02.2023 Добра новина за д-р Димитров, убил Жоро Плъха
14.12.2022 ВКС върна делото за убийството на Жоро Плъха
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).