Живущи около Марково тепе: Чакаме молът да вземе човешка жертва, къщите ни вече пропадат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:25 / 30.06.2009
6552
Взривовете покрай строежа на МОЛ "Марково тепе" тероризираха години наред живущите в района. Пак същите взривове напукаха кооперациите в близост до бившето тепе. 

Неотдавна автомобил пропадна в строежа след свличане на земна маса. Преди по-малко от месец пък друга лека кола бе буквално бетонирна, след като върху нея бе излято подобаващо количество бетон. Някои от строителите пък си позволяват самоволно да местят автомобили, които им пречели. По-скандалното в случая от неделя бе, че си позволиха дори самоуправство и раздаване на шамари.

Бетоновоз от същия строеж се блъсна в офис и изкърти стълбището му вчера. "Чакаме молът скоро да вземе човешка жертва", е лаконичният, но логичен коментар на живеещите в района.

Доскоро в редакцията ни се налагаше веднъж на няколко месеца да пишем за инциденти, свързани със строителството на мола. След това стана веднъж месечно. Наскоро получавахме сигнали веднъж седмично. Инцидентите вече се случват по няколко пъти на ден.

Гражданите от района не издържат на денонощния тормоз, наложен им от строителите на съоръжението. Собствените им жилища вече пропадат. Бетоновози и помпи по цял ден запушват единствената улица, която води до гаражите им. 

"Не можем да използваме собствените си автомобили", проплакаха отчаяните потърпевши. "Крановете им по цял ден работят и при въртенето си преминават буквално на сантиметри от нашите прозорци. Спокойно, ако протегна ръка, мога да го докосна", продължиха разказа си съседите на мола.

"Виждате ли онази шахта?" - сочеше към решетката на подобаващо бетонирана дъждоприемна шахта живущ в квартала (снимка на поредния бетониран чужд обект можете да видите в галерията). "В тази шахта по невнимание е излято огромно количество бетон. Освен че не може да функционира, ще запуши канализацията в района и фекалиите ще започнат да извират отвсякъде", разказа разтревожен с основание жител на квартала пред репортер на Plovdiv24.bg.

Логичен е въпросът как отговорните органи се борят с този от години наложен тормоз. Не може да ги обвиним в бездействие, тъй като вчера бе обявено, че на мола е наложена глоба в размер на... 100 лева - за замърсяване на района около него. 

Шокиращо, нали?! На вас оставаме да прецените колко компетентно отговорните за санкционирането органи се борят с нарушенията на мола и дали подобна санкция отговаря на всекидневните проблеми, които създава строежът. На нас, в Plovdiv24.bg, вече ни е неудобно да занимаваме пловдивчани с този проблем, тъй като изписахме доста материали, особено последните дни.

Докато има обаче нови проблеми около обекта и няма реални действия от страна на институциите, сме длъжни да даваме гласност - заради потърпевшите граждани от района. Наистина ли трябва да се стигне до най-лошото, за да бъде отнето разрешителното? Колко инцидента са нужни, за да стане ясно кога една строителна фирма не си върши съвестно работата, а един инвеститор не го е грижа за нищо друго освен за максимална печалба, без значение от цената и жертвите?

Вероятно част от вас сигурно също като нас си задават въпроса "Винаги ли в България се действа след като е станало най-лошото и никога превантивно?".

Виж коментарите (0)

Още по темата (75):
22.09.2022 Пловдивчанка: Обърнете посоката на турбуленция на това кръстовище или сложете пешеходен светофар
10.01.2022 Клиент отвратен от тоалетни в пловдивски мол: Кошмар!
17.09.2017 Камера засне кошмарния инцидент с момиченце в пловдивски мол
15.09.2017 Кошмарен инцидент с малко момиченце в мол "Марково тепе"!
28.08.2017 Опразниха най-новия пловдивски мол, изкараха навън всички служители и посетители
17.08.2017 Пловдивчанин купи скъсани обувки за 125 лева! Какви са правата му?
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).