Жители на "Южен" вдигнаха шум и предотвратиха изграждането на паркинг под терасите им!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
09:55 / 21.05.2013
4586
Строят паркинг непосредствено под терасите ни, оплакаха се на редакционната поща на Plovdiv24.bg жители на район "Южен". Живущите на ул. "Архимандрит Евлоги" 20-26 били неприятно изненадани, когато видели, че пространството зад блока им, намиращо се на ул. "Даме Груев" №52, се превръща в строителна площадка. 

"Определихме си среща с отговорните за това органи от районната администрация, пред които споделихме нашите опасения, че паркингът се изгражда на не повече от 3 метра от терасите ни. Държа да отбележа, че реакцията от страна на кметството не закъсня. Главният инженер дойде на място и разстоянието беше коригирано и фиксирано с обозначителни ленти и колчета на не по-малко от 6 метра от терасите. Освен това ни увериха, че ще облагородят пространството между паркинга и блока и то ще бъде почистено и озеленено с подходяща нова растителност", разказа със задоволство един от домоуправителите на входовете на "Архимандрит Евлоги" 20-26.

Репортер на сайта потърси за коментар и. д. кмет на района Людмил Русанов

"Нека живущите там да бъдат спокойни. Паркингът, който се изгражда, е за удобството на хората и ще е временен до момента, в който стартира цялостната реконструкция на ул."Даме Груев". Строим го, от една страна, за да облагородим и почистим пространството зад блока, което беше много запустяло, и от друга, да има повече места за паркиране в района. 

Проектът за реконструкцията на "Даме Груев" струва няколко милиона и ще се изготви от Голяма Община. В него се предвижда разширение на улицата. След неговата реализация този паркинг ще отпадне и една част от него ще стане част от новата пътна артерия. Ще бъдат създадени нормални джобове за паркиране. Ще има повече места за автомобили, ще е по-зелено, а не както е било досега - кално, прашно и неприятно за гледане", коментира казуса той.

Русанов обясни още, че от самото начало според одобрената от главния архитект на района схема е било предвидено съоръжението да се изгради на достатъчно разстояние от терасите на блока и явно се е получило някакво недоразумение по въпроса за това с живущите на "Архимандрит Евлоги" 20-26.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).