Жители на Крумово недоволни от кметицата

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
11:47 / 03.03.2022
4095
Жители на Крумово отново сигнализираха за плачевното състояние на детската градина в селото – сградата е малка, стара и амортизирана, няма достатъчно голям двор. Вижте какво написаха те в сигнал до Plovdiv24.bg.

“Кметицата на Крумово отказва в селото да бъде изградена нова детска градина!

Въпреки, че старата сграда е на над 100 години, напълно амортизирана, малка, групите са смесени, места за всички не достигат, с недостатъчно голям двор е, тя отказва!

По нейно предложение кметът на община Родопи започна проектиране на нова градина в част от големия парк на селото, който е над 30 декара. С проекта ще се кандидатства по програмите на МОН за изграждане на нови градини. Незнайно защо тя се отказва от тази си идея и чрез пост на страницата на селото тя приканва гражданите да не се съгласят с това. 

Поставен е под риск проекта и селото ни може да загуби възможността за тази изключително нужна придобивка за селото ни!

От загрижени граждани на Крумово!"

Всъщност, явно е, че кметът на Крумово Румяна Самоковарева търси възможности да реши въпроса с детската градина в селото. Тя отправя покана към жителите за събрание на 4 март 2022 г., на което общо да вземат решение.

“Уважаеми жители на село Крумово, на 04.03.2022 година /петък/ от 18,30 часа ще се проведе събрание, на което е необходимо да вземем решение, трябва ли да се лишим от почти 6 /шест/ дка от парка си, за да имаме нова детска градина. Моля, всички заинтересовани лица и най-вече лицата между 18 и 40 годишна възраст да подходят отговорно и заповядат в читалището на село Крумово!

С уважение,

Румяна Самоковарева

Кмет на село Крумово"

Междувременно под поста на кмета във Фейсбук страницата, на който е качена поканата за събрание, вече валят обвинения и конкретни примери. Явно е, че жителите на селото са доста претенциозни и не е лесно да се излезе на глава с тях. Ето част от коментарите:

“Вместо да влагате едно шкафче пари за втора детска градини, оправете пътната инфраструктура. Едва ли има село в района с две детски градини, а пътищата са под всякаква критика. Ще дам пример да последвате табелата летище на площада пред КООП да видим къде ще ви отведе? Налага ми се два пъти да връщам коли да обикалят през КЦМ за летището, защото нашия път го няма никакъв. Идете и ще ме разберете,! Уж сме селото дала името на летището, а нямаме път до там."


Критиките са основно за инфраструктурата на село Крумово.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).