Желязна завеса пред общинския представител в МБАЛ "Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:50 / 21.07.2009
3227
Под прикритието на уж козметични промени в устава със свиканото за утре общо събрание на акционерите в МБАЛ "Пловдив" се целяло увеличаването или намаляването на капитала на дружеството да става с обикновено, а не с квалифицирано от 2/3 мнозинство, подозира общинският съветник Даниела Желязкова.

"Ако това се случи, държавата, която сега притежава 51% от акциите, може само с гласовете на държавата да увеличи капитала в своя полза. Общината държи 24% от акциите и досега моето "против" винаги е блокирало тази възможност", обясни Желязкова пред репортер на Plovdiv24.bg след като на последната сесия на местния парламент в четвъртък си подаде оставката като общинския представител в общото събрание на болницата.

Оставката си тя мотивира с желязната завеса пред възможността да си върши работата: "Не мога да изпълня това, което съм поела като ангажимент. Представителите на БСП - изпълнителният директор на болницата и юридическият съветник, нехаят за задълженията, които трябва да изпълнят, и не ми предоставят изискваната от мен документация. Според закона и измененията в наредбата, аз съм задължена не само да информирам Общинския съвет какво се случва в дружеството. На базата на заверените от одитор счетоводни баланси, счетоводни книжа и решенията на директорския съвет и на общото събрание трябва да анализирам, да изработя становище и представя предложение  пред администрацията. Може би защото съм от опозицията, затова ми правят обструкции, да си изберат тогава друг човек, с когото могат да работят."

На общото събрание утре се очаква да бъде гласувана замяната на д-р Аргир Аргиров от ГЕРБ, който присъства там в качеството си на лекар, с д-р Гьока Хаджипетров от НДСВ, който е представител на тройната коалиция.

Поради инатенето на Даниела Желязкова досега това не е могло да се случи. Управлението на държавата междувременно преминава в други ръце. Колегите й съветници, може би постреснати, поръчаха на новоизбрания представител Дани Каназирева от ГЕРБ да защити общинските интереси. "С мене ще си има още по-големи проблеми ръководството на болницата, ако е решило да ощетява общината за сметка на държавата", обеща безкомпромисност Каназирева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).