Затвориха пловдивски ресторант - летящи насекоми влизали в храната!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
17:30 / 20.06.2012
5552
Ресторант в Пловдив е временно затворен заради лоша хигиена и летящи насекоми, които влизат в храната и се сервират по този начин. Това съобщи д-р Далина Спасова от дирекция "Контрол на храните" при Областната структура на Агенцията по безопасност на храните в Пловдив. За ресторанта, който предлага традиционна българска кухня, са подадени няколко жалби от потребители. При първата проверка са съставени предписания, при втората - акт, а при третата се е стигнало до издаване на заповед за временно затваряне на обекта, тъй като не са предприети необходимите действия по отстраняване на нередностите. 

От началото на месеца до момента в Пловдив в складове за търговия на едро са извършени 96 броя проверки, проверени са 463 обекта за търговия на дребно и обществено хранене и 162 производствени предприятия. При проверките на обектите за търговия на едро и дребно в Пловдив и областта са издадени 36 предписания, които са предимно във връзка с воденето на документация за добрите производствени практики и са връчени 5 акта за установяване на административно нарушение в обекти за обществено хранене. 

Има и един обект, който е работил, без да е регистриран по чл. 12 по Закона за храните, допълни д-р Спасова. При инспекциите на производствените предприятия са съставени два акта на обекти за производство на консерви. 

Във връзка с приключването на учебната година е проверен и единственият на територията на област Пловдив действащ ученически лагер в Марково, където не са открити нарушения на законовите изисквания.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).