Затварят достъпа на автомобили в парк "Ружа" в "Западен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:14 / 07.06.2012
1504
С антипаркингови топки ОП "Паркове и градини" ще затвори достъпа на автомобили в парк "Ружа" в район "Западен" откъм ул. "Ранни лист". Това се извършва със заповед на кмета на района Десислава Желязкова след сигнали на граждани до районната администрация и писмо от Второ РУП на МВР в Пловдив. 

Поводът е безразборното паркиране на коли на тротоарните площи в парка пред двора на църквата "Св. Климент Охридски", уточни Желязкова. В сигналите си гражданите посочват, че автомобилите там, от една страна, замърсяват въздуха, а от друга, нарушават спокойствието им по време отдих или когато преминават през парка. Районът е посещаван много и от майки с малки деца, а качването на коли там създава предпоставки за произшествие с тях, каза районният кмет. Ограничителните елементи ще бъдат поставени така, че да осигурят достатъчно място за паркиране преди тях, отделно може да се ползват и специално обособените два паркинга - пред хипермаркета и до параклиса, обясниха специалистите.

По време на огледа районният кмет видя, че плочките на една от алеите в района на парка са пропаднали и следствие на дъжда там се е събрала вода, което затруднява преминаването на хора. Десислава Желязкова проведе разговор с началника на "Паркове и градини", който разпореди още днес да се извърши ремонт на пешеходната алея. 

Проблемното разстояние е дълго около 30 метра и широко 1,5 м. Плочките ще бъдат извадени, мястото ще се нивелира и повдигне, след което настилката ще сложи отново, коментира Желязкова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).