Засаждат 1.5 милиона цветя в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
12:35 / 21.06.2012
2867
Тази година Пловдив ще бъде по-красив с 1 500 000 цветя, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "До момента сме засадили 500 000, зацветяването продължава, но по-важно е колко от тях ще оцелеят", разказа Стоян Алексиев шеф на ОП "Градини и паркове".

Предстои изграждането на поливни системи на 10 обекта в града, за целта ще бъде обявена обществена поръчка. Единият от обектите е бул. "България", който е засаден с рози, с хибискус и червен дрян. Някои от другите са: бул. "Руски" - от "Гладстон" до "6-ти септември", участък от бул. "Никола Вапцаров" и в близост до Коматевския възел. Стана ясно, че разсадниците на общинското предприятие разполагат със семена за 4000 лв., като по такъв начин себестойността на цветята, които се отглеждат там, е стотинки.

Алексиев отрече слуховете за изсъхналите палми на Центъра. "Нормално е да им падат листата, две от тези, които бяха пред общината просто са преместени пред църквата в "Тракия", коментира той и допълни, че до Католическата църква от цветя е направена емблема във вид на червена панделка в памет на жертвите от СПИН. 

"Гербът от цветя срещу Младежкия хълм, който беше открит миналата година, беше зацветен отново, но "съвестни граждани" за нула време го направиха на пух и прах по време на разходките на техните любимци там", коментира още със съжаление Алексиев.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тя оцеля след жесток удар в Пловдив. Ето как е днес Карина, която...
Прокуратурата съобщи за кървава сцена в Пловдив
Ексклузивно: Бутат един от стадионите в Пловдив и го правят парк?...
Напусна ни емблематична пловдивчанка
32 г. затвор за жестоко убийство в центъра на Пловдив. Жертвата е...
Гросмайстор Виктория Радева: ГЕРБ през годините доказаха, че са с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).