Заради грешка в обвинителния акт, отложиха делото срещу мъж, нанесъл побой над детето си

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
10:04 / 29.08.2021
3232
Заради фактическа грешка в обвинителния акт отложиха делото срещу мъж, нанесъл жесток побой над собственото си дете, а след това излъгал разследващ полицай, предаде репортер на Plovdiv24.bg.  Подсъдим по делото е Станислав Кръстев, на 41 години. Срещу него е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.290, ал.1 от НК, за това, че на 13.02.2019 г. в Стамболийски, като свидетел устно и съзнателно е потвърдил неистина, като е заявил, че не е ударил синът си, а че детето е паднало по стълбите, а именно: …. "в началото на месец май 2018 г. …. По едно време Д. влезе при нас горе и след малко излезе някъде, обаче не е забелязал, че връзката на едната му обувка /сини маратонки с бели връзки/ е била развързана и по стълбището, което води за първия етаж се спъва на едно от стъпалата и пада. Аз по едно време чух, че Д. се превива от болка …“, е казал подсъдимият.

"Станислав Кръстев бил съпруг на свидетелката Е.Б.К., като по време на брака им се родили две деца. Отношенията между двамата съпрузи били конфликтни, като често подсъдимият оказвал психически и физически тормоз над съпругата си и често я биел в присъствието на двете си деца", пише в обвинителния акт.

На определена дата през месец май 2018 г. детето им счупило дисплея на телефона си, който ползвало и споделило това с майка си. Това обстоятелство обаче станало достояние и на подсъдимия, който се ядосал, взел апарата и го ударил в стената, след което натиснал детето на дивана и започнал да го налага с юмруци по главата. Някои от ударите били в  областта на дясното рамо и гърбът на детето, но единият от ударите попаднал в областта на окото, като му било причинено контузия на очната ябълка и околоочната област.

Днес защитникът на Станислав - адвокат Давчев отбеляза, че на едно място в обвинителния акт фамилията на подсъдимия е объркана с Костов, вместо Кръстев, което налага грешката да бъде отстранена. Затова делото бе отложено и насрочено за 30 септември 2021 г., от 12 часа.

В залата адвокатът изрично поиска от името на Кръстев той да не бъде сниман. Мъжът е на свобода с мярка за неотклонение "подписка“. Заседанието днес трябваше да бъде разпоредително с разпит на свидетели. Страните не предявиха искания за събиране на още доказателства.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).