Започват празниците на Стария Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:58 / 20.09.2012
2088
За първи път празниците на Стария Пловдив, които протичат под мотото "Старият град празнува", ще продължат една седмица. В периода 24-30 септември територията на старинната и новата част на Пловдив ще бъдат изпълнени от 37 на брой културни прояви в най-различни сфери. Основни акценти в празничните дни ще бъдат филмовата програма на Римския стадион, Пловдивското занаятчийско изложение, изложба на Венециански маски, дни, посветени на лицата на Стария град, богата кулинарна програма, както и ретро празник с карнавално шествие. 

Общинско предприятие "Туризъм" ще издаде специален хумористичен вестник "Филипополски вести", пълен със закачливи статии. Той ще бъде разпространен от вестникарчета-глашатаи на празника. 

На 27 септември Пловдив ще отпразнува Световния ден на туризма, като за повода е подготвена специална програма, съвместно с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, което ще отбележи празника за първи път в града на тепетата. Жителите и гостите на Пловдив ще могат да се насладят на много изложби, театрални спектакли, концерти, премиери на книги и др. В рамките на честването е и представянето на общините - участнички в националния конкурс "Общините за развитието на туризма".

Организатори на празника са Община Пловдив, ОИ "Старинен Пловдив", и фондация "Пловдив 2019" в партньорство с МИЕТ, ОП "Туризъм", международна фондация за българско наследство "Проф. Петър Детев" и много други частни и държавни организации.

Празничното събитие в Пловдив е българското присъствие, включено в програмата "Европейски дни на наследството", в която участват 50 европейски държави. 

Пълната програма на "Старият град празнува" можете да видите в електронния събитиен календар на Община Пловдив www.eventsplovdiv.info.

Виж коментарите (1)

Още по темата (20):
20.09.2017 Показаха интимното дамско бельо на пловдивските кокони
18.09.2017 Започват празниците на Стария град
07.09.2017 Празниците на Стария град започват на 18 септември
24.09.2015 Вкусотии, плъст и много настроение предлага откритият Панаир на
занаятите
24.09.2015 Днес започва Есенният панаир на занаятите
23.09.2015 В Стария град ще се проведе Есенен панаир на занаятите
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).