Заловиха четирима телефонни измамници, искали до 10 000 евро

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:42 / 19.10.2012
2584
Група телефонни измамници са заловени вчера в акция на МВР, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Тодор Чонов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Тримата мъже и една жена от Горна Оряховица са заловени в района на Велико Търново и са извършили общо 12 измами: по четири в Пловдив и в Добрич, шест в Шумен. По-късно Районната прокуратура в Пловидв им повдигна обвинения.

Двама от мъжете са братя, като единият е стар познайник на полицията, каза още Чонов. Телефонните измамници са действали по позната схема: представяли са се за лекар от окръжна болница и са искали пари за скъпоструваща живото спасяваща операция на близък роднина. Сумите, искани от мошениците варират от 1 000 до 10 000 евро, а измамите, предотвратени от полицията възлизат от 1000 до 8 000 лв., съобщи още старши комисар Тодор Чонов.

4-та са били следени в продължение на година и половина и не са единствените телефонни измамници, действащи на територията на Пловдив. 

Много често т.н. "мулета", които с автомобили пренасят парите от измамите, не знаят в какво са въвлечени, тъй като измамниците ги набирали чрез обяви в интернет за работа, поясни директорът на Областната дирекция на МВР-Пловдив. Той отново призова гражданите да не се поддават толкова лесно на такива провокации.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).