Залесителна акция се проведе днес в "Северен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:00 / 24.03.2015
1960
Със засаждането на червен дъб кметът на Пловдив Иван Тотев, кметът на район "Северен" Ральо Ралев и директорът на ОП "Градини и паркове" Стоян Алексиев дадоха старт на залесителната акция днес от 11.00 часа на бул."Северен", в участъка от ул."Брезовско шосе" до МБАЛ "Св.Иван Рилски".

54 широколистна дървесна растителност от видовете липа, албиция, рустифина, мелия и червен дъб облагородиха зелената площ южно от бул."Северен".

В залесителната акция се включиха кметът на район "Западен" Димитър Колев, кметът на "Източен" Николай Чунчуков, заместник-кметовете на "Северен" Лариса Кътова и Красимир Асенов, журналисти и граждани.

От есента до момента в район "Северен" са засадени 400 дървета.

Предстои засаждане на още 200 иглолистни и широколистни дървесни видове на територията на район "Северен" в множество междублокови пространства и зелени площи.

Днешното мероприятие е част от поредицата залесителни акции на територията на Община Пловдив, чрез които градът продължава да добива все по-приветлив, зелен и естетичен вид.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Повече полиция на булеварди в Пловдив с висока концентрация на ПТ...
Предприятие обясни разликата между "Разфасовка от птиче месо" и "...
Майка на загинал моторист: Сам поиска да дари органите си, ако с ...
Брутални сцени в църква в Пловдив, раниха полицай!
Полицията взима мерки за мача Локо - Левски
За две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).