Захари Георгиев се ангажира с помощ за незрящи хора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:56 / 26.06.2009
1365
Да се създаде законова възможност за преференции на фирми, осигуряващи работа на хора с увреждания. Този ангажимент пое Захари Георгиев, лидер на БСП и втори в листата на Коалиция за България в Пловдив, на среща с незрящи хора. Проблемите им дойдоха да чуят и д-р Радост Марчева и Петя Щерева, които също са в градската листа, както и общинският съветник Севдалина Петрова.

Скъпи приятели, правителството за четири години направи много и в социалната сфера и в здравеопазването и в образованието, но за хората с увреждания най-важно е да се осигури подходяща работа, каза пред присъстващите Захари Георгиев. Жена предложи меките папки за документи да се изработват от незрящи хора. Слепите са много старателни и работят добре, имаме материална база, но нямаме работа, включи се и друг присъстващ в залата. Да има отстъпка при патентния данък за незрящи, които се занимават с бизнес, беше другата предложена идея. Присъстващите се оплакаха, че трудно пресичат „Цариградско шосе" до предприятието „Успех", често стават злополуки, липсва подходящ светофар за слепи. Захари Георгиев пое ангажимент да съдейства за решаването на проблемите.

С помощта на Георгиев Центърът за рехабилитация на слепи е национален и от следващата година ще има самостоятелен бюджет. Той е деен депутат и му пожелаваме успех на него и на останалите кандидати от Коалиция за България, заявиха незрящите и изпратиха с аплодисменти кандидатите за депутати.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
In Memoriam: Иванка Ройдова-Американката вече не е между живите
Майка от Пловдив: Кристиан едва не уби мен и детето ми
Александър Симов и Иван Петков стартираха кампанията на социалист...
Пловдивски общинари викат за Ботев довечера
Последна информация за пожарникаря, върху когото падна огромно дъ...
Без учебни занятия в пловдивско висше училище на 20 май


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).