Задържа се нивото на заболяванията от вирусен менингит в Пловдивско

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:09 / 09.07.2012
2476
Задържа се нивото на заболяванията от вирусен менингит в Пловдивска област. Това съобщи д-р Моника Троянчева, директор Дирекция "Надзор на заразните болести" към РЗИ Пловдив. 

През почивните дни са приети около 10 нови случая, но трябва да минат два-три дни в клинично наблюдение, за да се прецени дали ще се уточнят като такива, каза д-р Троянчева.

Понякога след този срок случаите намаляват. Може да се каже, че засега нивото на приетите и постъпилите случаи от менингит се запазва същото. Запазва се и възрастовата граница на заболелите - от 1 до 14 г. Клиниката е същата, няма усложнени случаи. Вече има резултат, който е дошъл от Националната референтна лаборатория по ентеровируси. При част от материалите са изолирани два ентеровирусни щама. Това обяснява картината, която се установява в Пловдив. Потвърждава се това, че са ентеровируси, за което се говори от началото, така че мерките остават същите, каза д-р Троянчева. 

Наблюдава се леко увеличение на чревните инфекции в Пловдивско. Увеличението не е необичайно за лятото. По думите й дори е учудващо, че тази година случаите са по-малко на фона на вирусния менингит.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).