Водят деца от "Столипиново" на театър и мюзикъл

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:35 / 22.04.2018
4332
Работата по интеграция на малцинствените групи в Пловдив продължава. В момента се работи по проект "Всички заедно - за по-добро образование и здраве", финансиран от Българо-швейцарска програма за сътрудничество. Изграждат се детски площадки, медицински център, подобрява се учебната база в училища и детски градини в "Столипиново". За по-добрата интеграция децата от квартала се водят дори на театър. В понеделник пък, на 23 април, ще посетят и мюзикъл. Това заяви ръководителят на проекта от страна на община Пловдив Севджан Моллабекир, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Тя отчете, че интересът на децата се увеличава, дори правят планове за бъдещето си макар и по детски. Освен това и самите родители са включени в процеса на интеграция. А виждайки как се променят и ентусиазират децата им, те са амбицирани да ги пускат на училище или детска градина.

"В началото подхождаха с малко недоверие. Но с всяко едно събитие виждаме как те се увеличават, получаваме и все повече въпроси и идеи от родителите", каза още Моллабекир.

Дават дори насоки как да се привличат още деца в учебния процес.

"Ако по една или друга причина дете няма възможност да посещава училище или детска градина, родителите дават идеи как да разговаряме с роднини на това дете, какви подходи да имаме към тях", добави ръководителката на проекта.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).