Внимание: Опасност от пожари в Пловдив и областта!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:39 / 18.06.2012
1276
Обявен е пожароопасен сезон на територията на Регионалната дирекция на горите в Пловдив с решение на областния управител. Това съобщи инж. Пенчо Дерменджиев, директор на РДГ Пловдив. В момента обстановката е спокойна, каза Дерменджиев. Пожари имаше преди дъждовете, но след това пожароопасната обстановка бе преодоляна, добави той. 

Според инж. Пенчо Дерменджиев с повишаването на температурите пожарите може да се активизират, но всички много се надяват максимално много да се издържи в сегашното положение.

480 наказателни постановления за незаконна сеч на територията на дирекцията са съставени през изтеклия отчетен период, каза още директорът на РДГ Пловдив. Съгласно обща инструкция между Изпълнителната агенция по горите и Главна Прокуратурата всички нарушения се изпращат в прокуратурата. Навсякъде, където са подадени сигнали за незаконна сеч, те са проверени. Има и такива сигнали, които не отговарят на истината. Наказателни постановления се издават и от общините, когато нарушенията са в гори общинска собственост. 

Проверките на няколко институции в това отношение продължават. Когато те приключат резултатите ще бъдат оповестени. 

Директорът на РДГ Пловдив инж. Пенчо Дерменджиев не пожела да коментира промените в закона за горите, довели до протести. 

"Няма как да коментирам нещо, което е нормативен акт, който се издава в парламента", каза той.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).